fbpx
Scrie un comentariu

RL

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după o vizită la un call-center al DSP, că România speră să aibă primele doze de vaccin anti-coronavirus până la începutul anului viitor. Ce părere aveți despre posibilitatea de a ne vaccina în curând?

Iohannis și ”Guvernul Lui” continuă să ne vândă blana ursului din pădure în privința unui vaccin care încă nu există, de fapt! Încă nicio țară nu are vaccinul la dispoziție și nu a început vaccinarea. Doar că președintele și liberalii nu mai au cum să acopere incompetența cu care gestionează această criză, așa că le servesc românilor niște iluzii înainte de votul de duminică. 

La final de octombrie, Nelu Tătaru ne povestea cum prima tranșă din vaccin va veni la finalul lui decembrie. Pe 1 noiembrie, Orban ne spunea că vaccinul vine în mai. Acum, Iohannis ne spune că va ajunge la începutul anului viitor. Cei de la guvernare se încurcă în propriile lor minciuni cu privire la vaccin de o lună de zile încoace. 

Iar între timp, românii suferă. Realitatea nu mai poate fi acoperită de nicio minciună. Spitalele sunt sufocate, secțiile de ATI explodează la propriu, peste 10.000 de infectați pe zi, peste 10.000 de morți, piețele, teatrele, restaurantele, școlile închise, economia în colaps. Cu câteva doze de vaccin, care vor ajunge cine știe când, poate chiar prin vară, liberalii ne aruncă praf în ochi. Să terminăm cu șarada asta. Există cu adevărat soluții care pot salva viețile a zeci de mii de români! Una e foarte simplă: testarea în masă a populației! 

Cum credeți că ar putea fi puse în practică aceste soluții? Ce poate face PRO România?

România are nevoie urgent de un nou guvern care să se preocupe cu adevărat de sănătatea românilor! Acest guvern poate deveni realitate după votul din 6 decembrie. PRO România și-a asumat un plan anticriză care prevede inclusiv testarea gratuită în masă. Iar pentru asta, Victor Ponta e dispus să-și asume guvernarea.  Există fonduri europene cu care putem trata și testa bolnavii de Covid19. Dar diferența o va face competența celor din viitorul guvern, de care va depinde atragerea acestor fonduri. 

Iar pe termen lung, avem o strategie care pune accent pe prevenție în sănătate, ca să putem crește speranța de viață și calitatea vieții românilor. Pentru acest scop, eu am în plan două direcții, pe care le voi susține și în calitate de deputat

  • Subvenționarea unor programe naționale de screening, pentru depistarea unor afecțiuni din fază incipientă
  • Reformarea sistemului de medicină de familie și digitalizarea istoricului medical al pacienților

Ce mesaj le transmiteți românilor pentru duminică?

Mergeți la vot, pentru că încă mai putem aduce lucrurile pe făgașul cel bun, putem trece cu bine și de pandemie, și de criză, dacă Pro România ajunge la guvernare. Iar în ceea ce privește posibilitatea de a fi vaccinați, realitatea e simplă: nu avem vaccinul. Dar putem testa la scară largă! Aceasta e soluția cu care venim noi. 

(Realizat de Geflo Media SRL la comanda Partidul PRO România - Cluj, cod mandatar: 11200008)

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator