fbpx
Scrie un comentariu

gunoi turda pret 1

PMP Turda susține că azi s-a demonstrat că majorarea tarifelor la salubritate a fost un furt din buzunarul turdenilor. Ei fac referire la majorarea operată de la 1 august 2020, comparând-o cu tarifele anunțate azi de Consiliul Județean Cluj, care a anunțat finalizarea licitației pentru operatorii de deșeuri din zona Turzii, anunțând și tarifele care vor fi practicate.

”Mai țineți minte când vă spuneam în vară că majorarea tarifelor la salubritate este un FURT din buzunarul turdenilor?! Atunci când PMP Turda a fost singurul partid care a criticat proiectul de majorare inițiat de primarul PNL Cristian Matei?! Acum avem dovada!

În 30 iulie 2020, primarul Cristian Matei a impus majorarea tarifelor la salubritate pentru fiecare turdean! S-a ajuns la o taxă de 12,53 lei/persoană/lună inclusiv TVA.
Hotărârea adoptată o puteți citi aici: https://primariaturda.ro/hotararea-nr-151-privind-modificarea-tarifelor-practicate-pentru-activitatea-de-salubrizare-menajera-in-municipiul-turda/

La vremea aceea, am fost singurul partid care ne-am opus vehement acestui demers. Ne-au atacat și ne-au făcut în fel și chip, pentru că am demascat furtul pus la cale din buzunarul turdenilor. Am rezistat! Pentru că mulți au înțeles că ceea ce susținem noi este în favoarea turdenilor, nu a unui clan politic local!

Iată că acum vine și momentul adevărului! Azi (n.r. ieri), Consiliul Județean a anunțat că a finalizat licitația pentru stabilirea noului operator de salubritate, care va opera în zona Turzii (care va înlocui operatorul pentru care primarul Matei s-a zbătut să se majoreze tarifele). O să fiți uimiți care e tariful: 3,76 lei/lună/persoană în cazul deșeurilor reziduale și 1,81 lei/lună/persoană în cazul deșeurilor reciclabile! Comparați cu suma majorată de primarul Matei și... faceți diferența! Dacă vreți, puteți face un calcul, înmulțind diferența cu vreo 30.000 de clienți ai societății și veți afla ce sumă se încasa, lunar, în plus, comparativ cu tariful normal, sustenabil! Și poate ne spuneți și nouă de ce a insistat primarul Matei așa mult să majoreze tarifele!”, este poziția celor de la PMP Turda.

Înainte de votarea majorării tarifelor la salubritate, președintele PMP Turda, Adrian Nap, a spus că această majorare ”nu are o bază solidă”.

”Echipa de specialiști ai PMP Turda a analizat inițiativa primarului Cristian Matei, de a se majora tarifele la salubritate pentru populație și pentru persoanele juridice, și a ajuns la concluzia că aceasta nu are o bază solidă, așa cum vehiculează unii, din necunoaștere, doar pentru a face pe plac stăpânului lor. Pe noi nu ne interesează satisfacerea intereselor vreunui stăpân, pentru că noi apărăm interesele turdenilor!

Pregătim un material de analiză privind majorarea de tarife solicitată de primarul Cristian Matei și vom demonstra ce măgării se ascund în spatele ei! Turdenii trebuie să știe că se pregătește un furt imens din buzunarele lor!

Nu abandonăm lupta pentru interesele turdenilor, chiar dacă suntem atacați vehement de ”mașina electorală” a primarului Cristian Matei!”, spunea președintele PMP Turda, Adrian Nap, la finalul lunii iulie.

Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea licitației privind stabilirea noului operator de salubritate, în cursul zilei de joi, 26 noiembrie.

”Consiliul Județean Cluj a finalizat, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pe Loturilor 2 și 3. Aceste loturi cuprind municipiile Turda, Câmpia-Turzii și Dej precum și 32 de comune situate în proximitatea acestora.”, a precizat CJ Cluj.

Citește detalii:

A fost finalizată licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor pentru zona Turzii! Vezi tarifele!

Pe pagina PMP Turda există și înregistrarea video a discuțiilor pe tema majorării tarifului la salubritate, care au avut loc în vară, în Consiliul Local Turda:

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator