fbpx

 
 
Scrie un comentariu

irimie 1

PRO România îl susține pe Victor Ponta pentru funcția de prim-ministru. Credeți că un guvern condus de el ar reuși să scoată România din criză?

Bineînțeles! Victor Ponta este opțiunea cea mai bună pentru funcția de prim-ministru – are experință, are viziune, are susținere populară și – cel mai important – este un politician care ține cu românii și care iubește România. Orban am văzut deja ce catastrofe a produs în timpul guvernării sale liberale, Cioloș e mai mult plecat din țară, ne-am convins cu toții cât de mult este alături de România la greu. 

În plus, în 2015, Guvernul Ponta a adus România la un deficit de 5 miliarde de RON (1 miliard de euro), a mărit toate pensiile, salariile pentru profesori și medici, a dublat alocațiile pentru copii, a aplicat TVA de 9% la alimente și HORECA și a redus impozitul pe dividende la 5%. Acum, deficitul e de 100 de miliarde de RON (20 miliarde euro) și disperarea e generalizată la nivelul societății: firmele românești sunt în faliment, mii de români își pierd viața din cauza coronavirusului, și alte zeci de mii de români își pierd locurile de muncă.  

Dacă românii vor vota PRO România în 6 decembrie, avem șansa să ieșim cu bine din criză, să punem în aplicare măsurile pe care le propunem noi.

Ne puteți da câteva detalii despre aceste măsuri?

Pe de o parte, vorbim de Venitul Minim de Criză (VMC), o măsură ce se adresează oamenilor cu venituri mici și  are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Estimăm că peste 5,8 milioane de români au nevoie de un sprijin pentru a ieși din criză.

Apoi, propunem un plan anticriză, Sprijinul Economic de Criză (SEC), care să permită afacerilor mici și mijlocii (IMM) să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acestea vor trebui să îndeplinească o singură condiție: să mențină același număr de angajați de la finalul anului 2020, pe toată durata anului 2021, iar noi venim în sprijinul lor cu: 

  • reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare, cât și pentru serviciile din HORECA
  • anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative
  • statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități
  • deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situatia apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații

E imperios necesar să ne gândim la IMM-uri, la HORECA, pentru că acestea reprezintă cu adevărat capital autohton, capitalul românesc care poate continua dezvoltarea acestei țări pe termen lung. Acestea împreună cu producătorii din agricultură. 

(Realizat de Geflo Media SRL la comanda Partidul PRO România - Cluj, cod mandatar: 11200008)

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate