fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

cristina burciu 1

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și-a propus printre obiectivele marcante ale perioadei actuale transformarea portalului Ghiseul.ro într-un adevărat sistem național electronic de plată.

În vederea îndeplinirii acestui deziderat au fost inițiate o serie de modificări și ajustări legislative, discutate cu specialiștii instituțiilor implicate și aprobate în ședințele de Guvern. De asemenea, a fost nevoie de implementarea urgentă a mai multor proceduri de optimizare a fluxurilor informatice, precum și de derularea unei campanii de informare publice naționale, în scopul promovării optime a platformei.

De la începutul acestui proces laborios, Autoritatea pentru Digitalizarea României a consultat  instituțiile publice implicate, în vederea prezentării noului format al Ghiseul.ro, precum și mijloacele de interconectare.

Cele mai importante beneficii ale acestei reușite sunt facilitarea accesului în platformă pentru persoanele juridice, precum și creșterea gradului de înrolare al instituțiilor publice.

O altă realizare deosebită a schimbărilor operaționalizate se referă la extinderea categoriilor de plăți, prin integrarea a peste 60 de noi variante de plată pentru serviciile publice în platforma Ghișeul.ro, de la serviciile comunitare de interes public (apă, salubritate, transport public), până la contravaloarea pașapoartelor, a cărților de identitate, a permiselor de conducere, etc.

În urma acestor progrese substanțiale, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reușit în acest an cifre record în ceea ce privește atât numărul de utilizatori, cât și de tranzacții, dar și referitor la sumele colectate, respectiv 227.000 noi utilizatori, peste 740.000 tranzacții și peste 363 milioane de lei colectate.

Sunt convinsă că modernizarea structurilor de digitalizare a serviciilor publice va avea un rol determinant în progresul instituțiilor statului, astfel încât relația dintre cetățeni și autorități să fie mult simplificată în favoarea populației.

      

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ani · 20:58 10.11.2020
    Asta cu digitalizarea Romaniei este buna, dar sa nu patim ca si cu lectiile online!!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate