fbpx

 
 
3 Comentarii

Plusone Improvement question paper 2015 538x300

Marți, a fost convocată o ședință a noului Consiliu Local, iar unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi este tocmai alegerea noului viceprimar al localității.

PNL deține 10 din cele 21 de mandate și are șanse mari de a-și impune propriul viceprimar. Asta pentru că viitorul viceprimar se va alege cu 11 din cele 21 de voturi. 

Cel mai probabil, PNL-ul va obține voturile celor de la UDMR, în baza colaborării stabilite la nivel județean. Însă, rămâne de văzut dacă UDMR-ul este dispus să sprijine PNL-ul necondiționat sau dacă nu cumva va avea pretenții pentru postul de viceprimar sau pentru susținerea alegerii unui viceprimar PNL, în condițiile în care votul udemeriștilor (2 voturi) este decisiv, dacă ținem cont de faptul că celelalte partide din Consiliul Local, respectiv USR PLUS, PSD și PMP (fiecare cu câte 3 consilieri locali), nu și-au arătat disponibilitatea pentru o colaborare cu PNL.

În mediul politic sunt vehiculate 3 nume, toate de la PNL: Daniela Pîrlea, Paul Sârbu și Adrian Sălăgean.

Dacă ținem cont de faptul că în cazul unei înțelegeri PNL-UDMR, alegerea viceprimarului se putea face și în absența lui Adrian Sălăgean (care nu a participat la ședința de constituire a noului Consiliu Local, fiind în izolare 14 zile din cauza COVID-19), pare că viitorul viceprimar ar putea fi tocmai... Adrian Sălăgean! Rămâne de văzut!

Primarul Cristian Matei nu a făcut nicio nominalizare până în acest moment, însă a declarat că viitorul viceprimar trebuie să fie ”un viceprimar care cunoaște orașul, care iubește orașul, care se implică, să fie harnic și să aibă expertiza necesară!”. Această declarație, coroborată cu faptul că edilul turdean a precizat și faptul că viitorul viceprimar va fi de la PNL, dar și cu nealegerea viceprimarului în absența lui Adrian Sălăgean, ar putea indica faptul că acesta din urmă va fi viitorul viceprimar al municipiului Turda.

Ședința pentru alegerea noului viceprimar este programată marți, de la ora 13.00.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 12:04 01.11.2020
  Vom avea viceprimarul „păcănele”? Dacă avea bun simț își dădea atunci demisia la acel scandal Adi Sălăgean, dar în politică e posibil orice.....cred totuși să nu vom alege un vice pasionat de jocurile de noroc, sunt și alte opțiuni totuși.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 12:03 02.11.2020
   Acum este prea tarziu, in 27 septembrie trebuia iesit la vot si atunci "pakanel" nu mai era in CL Turda si nici aspiratii desarte la functia de viceprimar nu mai avea.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Eu · 21:31 01.11.2020
  In Turda asta nu mai sunt oameni competenti? Doar pilosi si ling....
  Paul doar contracte cu firmele primariei, nevasta angajata la caa, Adi angajat doar la firmele primariei, lucrari la caa prim firmele lui.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate