fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

cristina burciu

Guvernul României a avizat un proiect de Ordonanță de Urgență privind telemedicina, a cărui aprobare va înlesni foarte mult activitatea medicală în această perioadă de pandemie. 

Executivul liberal are ca prioritate modernizarea sistemului de sănătate, iar această inițiativă va începe cu schimbarea modului în care sunt tratați atât pacienții, cât și personalul medical. Obiectivele  esențiale ale proiectului legislativ sunt creșterea semnificativă a accesului pacienților la sistemul de asistență medicală, precum și susținerea actului medical pentru profesioniștii din sănătate.

Practic, aplicarea acestui act normativ va avea rolul de a simplifica actul medical, iar astfel vor putea fi salvate viețile pacienților în cazurile în care bolnavii cu diferite afecțiuni nu vor putea ajunge imediat să fie consultați de medici, din diferite motive.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului, medicii vor fi în deplină legalitate acordând o primă consultație și pronunțându-se asupra stării de sănătate a oamenilor în regim online. Astfel, pacienții vor putea primi tratamentul adecvat din partea doctorilor în mod electronic, pe e-mail, iar medicul va stabili apoi dacă solicitanții trebuie să meargă sau nu la spital. 

Acest fapt va avea drept consecință imediată stabilirea stadiului în care se află oamenii ce apelează la sistemul public de sănătate, ei urmând să cunoască cu exactitate ceea ce vor avea de făcut în continuare. În cazul în care pacientul are nevoie de un consult pluridisciplinar sau dacă că bolnavul este acasă sau în unitatea medicală, prin acest act normativ el poate stabili, cu ajutorul medicului curant, o legătură directă rapidă cu alți medici specialiști, în vederea primirii diagnosticului sau tratamentul adecvat.

Legiferarea telemedicinei va fi benefică și pentru specialiștii din domeniul sănătății, deoarece ei vor fi interconectați într-un cadru bine reglementat, iar astfel vor schimba opinii de specialitate, vor analiza simultan documentele medicale și vor fi în măsură să acorde serviciile de sănătate necesare și de calitate oamenilor. Nu în ultimul rând, acest demers benefic al Executivului creează, de asemenea, temeiul legal în vederea oferirii și decontării serviciilor medicale la distanță.

Deputat PNL Cluj – CRISTINA BURCIU

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate