fbpx

 
 
Scrie un comentariu

alegeri

Agenția de rating politic (companie de consultanţă&strategie politică și cercetare de piață) a făcut o simulare a mandatelor de deputați și senatori câștigate de partidele politice, la viitoarele alegeri parlamentare, bazându-se pe scorul înregistrat la alegerile locale.

Conform acestei simulări, în Parlament vor intra 6 formațiuni politice din județul Cluj: PNL, PSD, USR PLUS (care va candida sub formă de alianță, însă ulterior este anunțată fuziunea celor două partide), Pro-ALDE (Pro România și ALDE vor candida în alianță, însă a fost anunțată fuziunea celor două partide), PMP, și UDMR.

Pe baza acestor rezultate, dar și a unor informații privind listele de candidați ai partidelor pentru Camera Deputaților și pentru Senat, din zona Turzii există un singur reprezentant pe loc eligibil. Este vorba despre deputatul Cristina Burciu, care va candida pe lista PNL pentru Camera Deputaților (locul 4, conform informațiilor vehiculate).

Camera Deputaților, județul Cluj = 10 mandate, respectiv:
PNL =  5 mandate
PSD =  1 mandat
USR-PLUS = 1 mandat
Alianța Pro-ALDE = 1 mandat
PMP = 1 mandat
UDMR =  1 mandat

Senat, județul Cluj  =  4 mandate, respectiv:
PNL =  2 mandate
PSD = 1 mandat
USR-PLUS = 1 mandat

La nivel național, simularea arată câștigarea alegerilor de către PNL. PNL ar putea intra la Guvernare alături de USR PLUS și cel puțin unul dintre partidele PMP și UDMR, pentru a forma o majoritate.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate