fbpx

 
 
3 Comentarii

alde pro romania

Recent anunțata fuziune dintre Pro România și ALDE nu e privită cu ochi buni pe plan local. Lideri ai celor două partide din Turda au avut poziții tranșante în ceea ce privește posibila fuziune.

Președintele Pro România Turda, Mircea Irimie, l-a caracterizat pe Călin Popescu Tăriceanu drept ”un om fără onoare și un mincinos”, imediat după anunțarea fuziunii. Asta pentru că Irimie nu a uitat cum a fost trecut pe linie moartă, după ce a muncit în folosul ALDE, la alegerile parlamentare din anul 2016, când a fost impusă Steluța Cătăniciu pe locul 1 la Camera Deputaților și a ajuns în Parlamentul României, în prezent trădând ALDE în favoarea celor de la PPU-SL.

”Deși noi am fondat ALDE ca și un partid nou, curat, Tăriceanu l-a umplut de corupti (găsiți pe internet Lista Penalilor ALDE) iar cand împreună cu Daniel Constantin și alți colegi am luat atitudine și ne-am pronunțat împotriva compromiterii ALDE, Tăriceanu ne-a dat afară pe cei care am muncit mai mult și am avut cel mai mare aport. 

Între timp, noi cei alungați am fondat un nou partid, PRO ROMANIA, în care eu, am cerut ca în statut să nu existe articolul EXCLUDERE. Proiectul nostru politic a crescut încet, cu multă muncă și a ajuns la 7,6% la locale și în Parlamentul European iar Tăriceanu a ratat Parlamentul European și a fost părăsit de aproape toți și trădat de Steluța Gustica Cătaniciu. 

Trist și dureros pentru mine, este faptul că salvarea celui care mi-a facut mult rău este tot în proiectul politic PRO ROMANIA pe care l-am fondat împreună cu prietenii alături de care am fost excluși de el din ALDE. 

Din punctul meu de vedere, fuziunea prin absorbție a lui ALDE în PRO ROMANIA este un lucru bun și necesar pentru coagularea unei alternative viabile pe scena politică și probabil urmează și alte formațiuni să adere la acest proiect politic. Dar oameni politici că și Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian și Daniel Chițoiu trebuie trași pe linie moartă și uitați.”, a comentat Irimie.

Nici dinspre ALDE Turda lucrurile nu se văd prea bine. Sorin Săveanu, vicepreședinte al organizației locale, dă de înțeles că această fuziune se va face fără participarea sa.

”Din pacate, azi se vorbeste despre o noua fuziune, cu Pro Romania, la care eu zic “aiasta nu se poate”, cel putin pentru mine. In opinia mea, s-a terminat si cu liberalismul, chiar daca se pastreaza denumiri si sigle. Vom vedea ce va fi…Eu unul raman cu…blogul, unde voi continua a expune ceea ce stiu sau cred despre problemele locale. Bineinteles ca voi ramane liberal, desi aceasa denumire e cam superfluua in acest moment.”, a scris Sorin Săveanu pe blogul său (citește postarea, integral, dând click AICI).

Pro România și ALDE nu au intrat în viitorul Consiliu Local de la Turda, ambele partide având sub 5% din voturile valabil exprimate la alegerile locale de la finalul lunii septembrie.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate