fbpx

 
 
Scrie un comentariu

lojigan proces

Foștii consilieri locali care l-au schimbat din funcție pe Dorin Lojigan, pe vremea când era viceprimarul municipiului Câmpia Turzii (mandatul 2012-2016), sunt buni de plată, conform unei decizii definitive a Curții de Apel Cluj, care le-a respins astăzi recursul.

”Respinge recursul declarat de pârâţii S.A.-V, T.V.-S,R.G-I, G.I, D.F,B.A, P.F., G.S., C.L.,U.M. şi G.A.M. împotriva deciziei civile nr. 1619 din 18.10.2019 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 1683/328/2018, pe care o menţine. Obligă recurenţii să plătească intimatului M. Câmpia-Turzii suma de 26,80 lei, cheltuieli de judecată parţiale în recurs. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 08.10.2020.”, este decizia Curții de Apel Cluj, dată azi.

Inițial, cei 11 consilieri locali au câștigat procesul la Judecătoria Turda, deschis de Municipiul Câmpia Turzii. Ulterior, Municipiul Câmpia Turzii (prin primar Dorin Lojigan) a făcut apel și Tribunalul Cluj a întors decizia Judecătoriei Turda, considerându-i vinovați pe consilierii care l-au schimbat ilegal din funcție și punându-i la plata sumei de 78.657 lei. Foștii consilieri locali din mandatul 2012-2016 au făcut recurs, la Curtea de Apel Cluj, însă acesta a fost respins definitiv, azi.

La suma respectivă s-a ajuns în urma unui control al Curții de Conturi, care a stabilit că trebuie să existe vinovați pentru plata a aproape 80.000 de lei de la bugetul local, bani pe care i-a câștigat Dorin Lojigan în urma unui proces (care a stabilit că schimbarea sa a fost ilegală), pe vremea când era viceprimar și a fost înlocuit din funcție cu Avram Gal. Inițial, banii au fost plătiți din bugetul local, în contul lui Dorin Lojigan, în urma procesului câștigat definitiv, care stabilea că a fost schimbat ilegal și are dreptul la plata indemnizațiilor care i se cuveneau, pe perioada în care a fost îndepărtat din funcție. Cu această ocazie, Lojigan a fost repus din nou în funcția de viceprimar.

”Azi, la mai bine de 6 ani de la schimbarea mea ILEGALĂ din funcția de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii, instanța de judecată a stabilit în mod definitiv, că cei vinovați trebuie să răspundă pentru ilegalitatea făcută.

Astfel, cei 11 consilieri locali care au votat schimbarea mea, au obligația să plătească către Primăria Câmpia Turzii, suma de aproape 800 milioane lei vechi, sumă plătită în mod ilegal, din banii cetățenilor din Câmpia Turzii, viceprimarului care m-a înlocuit.”, a anunțat primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Cei 11 consilieri locali care vor trebui să acopere prejudiciul creat bugetului local, respectiv suma de 78.657 lei, sunt: Sălăjan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoilă, Csutak Ludovic, Uiorean Monica, Gal Avram Marius. Fiecare are de plătit circa 7.000 de lei.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate