fbpx

 
 
1 Comentariu

negocieri pnl pmp alegeri locale bucuresti 2 1024x512 

PNL și PMP au semnat un protocol de colaborare la nivelul administrațiilor locale din toată țara. Cele două partide vor forma alianțe în toate consiliile locale și consiliile județene din țară. Care-i situația în zona Turzii?

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunțat că liberalii au aprobat azi în Biroul Executiv protocolul de colaborare cu PMP, care prevede alianțe la nivel local, în toată țara.

"În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie politică - Partidul Popular European - şi am luat decizia ca în consiliile locale, consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare, în primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile pe care le-am avut ambele partide în campanie şi pentru a colabora foarte bine aşa cum o facem la nivel naţional", a precizat Sighiartău după şedinţa conducerii PNL.

Inițial, Colegiul Național al PMP a aprobat, duminică, protocolul de colaborare cu PNL, pentru crearea de majorități de dreapta în consiliile locale și consiliile județene din toată țara.

Care-s efectele în plan local?

La nivelul Consiliului Local Turda, PNL are 10 consilieri locali, din totalul de 21 de mandate. PMP are 3 consilieri locali. Cele două partide, împreună, pot forma o majoritate. Rămâne de văzut dacă, pe plan local, această alianță se ”traduce” prin susținerea unui consilier de la PMP pentru postul de viceprimar. Mai ales în condițiile în care PNL și PMP au dus o bătălie politică dură în campania electorală.

Situație delicată este și la Ceanu Mare, acolo unde Virgil Păcurar (PMP) a câștigat Primăria în fața primarului în funcție, Ana Liliana Moldovan (PNL), tot după o luptă dură, iar acum ar trebui să-i ofere PNL-ului postul de viceprimar (fostul primar, Liliana Moldovan, nu s-a pus pe lista de consilieri). Din această alianță, PMP-PNL s-ar alege cu o majoritate zdrobitoare de 10 consilieri din totalul de 13. La Călărași, situația este aproape identică, cu singura deosebire că între cei doi candidați nu au existat lupte politice dure, așa că este de așteptat ca primarul PMP Ioan Racolța s-o aibă ca viceprimar pe fosta primăriță PNL, Mirela Vereș, iar alianța PNL-PMP să dețină majoritate.

Tot o situație delicată este și la Tureni, un alt ”câmp” de luptă politică între PNL și PMP. Acolo, în alianță, PNL și PMP ar deține 8 din cei 11 consilieri locali. Însă, asta ar însemna că PNL trebuie să ofere postul de viceprimar celor de la PMP.

Majoritate s-ar face și la Iara, acolo unde PNL are 6 consilieri locali, iar PMP 1, din totalul de 13 consilieri locali, cu șanse pentru PMP de a obține postul de viceprimar.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Adi · 12:15 06.10.2020
    Astept cu nerabdare reactia domnului Nap sau Moldovan care imi pot spune cum mai pot lupta in conditile astea cu mafia din primarie. Inseamna ca votul meu a fost furat pur si simplu prin minciuna de catre PMP.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate