fbpx

 
 
Scrie un comentariu

pnl pmp alianta 2

PNL s-ar fi înțeles cu PMP, la nivel central, să facă alianțe peste tot în teritoriu, PMP-iștii urmând să primească posturi de vicepreședinți la nivelul Consiliilor Județene sau de viceprimari, la nivelul localităților. Acordul ar fi unul de tip pragmatic, în condițiile în care PMP a intrat în 23 de consilii județene, iar USR PLUS în doar 13 consilii județene.

”Liderul PNL, Ludovic Orban și liderul PMP, Eugen Tomac, au ajuns la o înțelegere politică, iar cele două partide vor face alianță în toate județele unde PMP a intrat în Consiliul Județean sau alianțe la primării, acolo unde PMP are reprezentanți. Cei doi lideri de partid au ajuns la un acord, iar secretarii generali ai PNL și PMP vor redacta documentul, care va fi semnat în cursul săptămânii viitoare.”, menționează siteul stiripesurse.ro.

Este interesant ce se va întâmpla la nivelul județului Cluj, din perspectiva acestei alianțe stabilite la nivel central. Conform informațiilor de la nivel central, PMP ar urma să primească un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, iar la Turda postul de viceprimar. Dacă la nivelul Consiliului Județean lucrurile s-ar putea concretiza fără mari probleme, la Turda tensiunile dintre PNL și PMP sunt destul de mari, după ce în campania electorală au existat atacuri de o parte și de alta, cu ”răni” care sunt sângerânde. La fel este situația la Tureni, dar și la Ceanu Mare, ca să enumerăm câteva localități din zona noastră.

La Turda, PNL are 10 din cele 21 de mandate de consilier local și ar mai avea nevoie de un singur vot pentru a-și pune propriul viceprimar, așa cum se dorește. În Consiliul Local au mai intrat: USR PLUS - 3 mandate, PSD - 3 mandate, PMP - 3 mandate, UDMR - 2 mandate.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate