fbpx

 
 
1 Comentariu

cristina burciu

Vă informez cu mare bucurie că Legea nr. 212/2020 privind modificarea articolului 65, alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 893/30 septembrie a.c., după ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Publicarea actului normativ în Monitorul Oficial consfințește ceea ce i-am anunțat oficial pe locuitorii municipiilor Turda și Câmpia Turzii încă din 8 septembrie, când am subliniat că a fost adoptată legea care prevede că oamenii din cele două așezări vor fi incluși în cadrul localităților care beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare.

La sfârșitul lunii august, am inițiat și depus amendamentul de completare cu municipiile Turda și Câmpia Turzii a listei localităților poluate care primesc reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani. La acel moment, în Parlament se dezbăteau concomitent trei inițiative legislative pe aceeași temă, iar amendamentul meu era singura posibilitate legală din punct de vedere al fluxului legislativ prin care propunerea putea să devină lege! În ciuda numeroaselor comentarii răutăcioase și răuvoitoare la adresa demersului meu, îmi exprim satisfacția pentru cetățenii din Turda și Câmpia Turzii, precum și cei de pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, care vor profita de reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare, în cazul în care au locuit minim 30 de ani în aceste zone afectate de poluare remanentă.

Este o realizare extrem de importantă pentru locuitorii din cele două municipii și împrejurimi, dar și pentru mine personal, deoarece am intrat în Parlament cu dorința de a face lucruri bune, palpabile pentru toți cetățenii! Mă bucur că am reușit adoptarea acestei legi și îi asigur în continuare pe locuitorii din Turda și din județul Cluj de tot sprijinul meu. Să fie într-un ceas bun!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate