fbpx

 
 
5 Comentarii

120390981 357081358986607 5285538697915370681 o

După ce a reușit să convingă doar 470 de oameni din Câmpia Turzii s-o voteze, reușind ”marea performanță” de a nu intra nici în viitorul Consiliu Local, candidata USR PLUS la Primărie, Daniel Dolha, își varsă frustrările pe cei care nu au ieșit la vot.

Daniela Dolha a fost votată de doar 470 de oameni, fiind pe locul 4 din cei 7 candidați. Primăria a fost câștigată de Dorin Lojigan (PNL), cu 3.877 de voturi, din totalul de 8.592 de voturi.

Pentru Consiliul Local, Alianța USR PLUS nu a adunat decât 485 de voturi, insuficiente pentru a accede în forul deliberativ local. Alianța USR PLUS trebuia să contabilizeze un minim de 7% din voturile exprimate, în condițiile în care a participat în alegeri ca alianță, însă nu a reușit decât aproximativ 6%, astfel că nu va face parte din viitorul Consiliu Local.

”Pentru cei aproximativ de două ori 8% din minimul necesar, Lojigan este noul primar. Doar atâṭia l-au votat pe 27 septembrie 2020, dupa 8 ani de administraṭie ṣi 20 în politica locală. 

Mai grav, mafia vechilor partide a învins din nou. Liderii lor ramân pe funcṭiile gras plătite de la buget, îṣi împart în continuare privilegiile, îṣi umplu buzunarele din banul public. Pe spatele nostru, al cetăṭenilor cinstiṭi, plătitorii de taxe ṣi impozite. Eternii perdanṭi. 

De-acum, va trebui să găsim forṭa necesară pentru a îndura din nou aroganṭa primarului ṣi a slugilor lui din Primărie, incompetenṭa angajaṭilor cu carnet de partid, nepotismele, blocajele antreprenorilor locali ṣi străini, gropile din asfalt, mizeria ṣi gunoaiele care sufocă oraṣul. Vom face piaṭa pe vechiul amplasament al târgului de animale, ne vom rezema pe aceleaṣi scaune răblăjite de 30 de ani din Policlinica ṣi vom căuta medici specialiṣti la alte spitale decât cel din Câmpia Turzii, cu aparatura veche de 50 de ani. Fără anesteziṣti, radiologi, medici suficienṭi pentru gărzi permanente, fără un voluntariat solid ... în vremuri de pandemie... vom vedea ... 

Între timp, mulṭi tineri vor continua sa părăsească oraṣul în căutarea unui loc de muncă plătit decent. Îṣi vor întemeia familii acolo unde găsesc creṣe de cartier, grădiniṭe ṣi scoli moderne, strazi si parcuri bine îngrijite, centre de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale, pentru tinerii cu dizabilităṭi. Au învăṭat din experienṭa celor care au ales să rămână ṣi regretă amarnic...

I-am cunoscut, am vorbit cu ei, în cele două luni de bătut stradă cu stradă pentru a cunoaṣte realitatea din oraṣ. 

Efectul ultimilor ani de guvernare locală în Câmpia Turzii îl resimt batrânii singuri, ai nimănui, fără un azil de bătrâni în oraṣ, femeile gravide care locuiesc împreună cu copiii lor în uscătorii de bloc, copiii de la Ikar fără curent ṣi apă potabilă, de la 110, desculṭi ṣi cu handicap, de la Lut, din barăci. Mulṭi dintre ei s-au plimbat cu taxiul în ziua votului. Au aṣteptat încolonaṭi la rând ... au încăput toṭi!!! Părinṭii lor au primit ṣi bere la întoarcere. Au votat pentru alṭi patru ani de mizerie, abandon, analfabetism, neglijenṭă. Au decis soarta oraṣului. 

Ce au făcut ceilalṭi locuitori? Aproape 70% au ales să stea acasă în ziua votului. Nicăieri într-un oraṣ european nu se-ntâmplă asta. Nici măcar îndemnul mamei lui Matiṣ Petru Dorin, ucis la Revoluṭia din 1989, pentru libertate, nu i-a mobilizat.

Au refuzat alternativa în faṭa hotiei, a incompetenṭei, a risipei banului public. 

Cu toate acestea, mafia vechilor partide care-a capuṣat Primăria să nu respire usurată. Vom arăta cu degetul spre ea. Vom denunṭa contractele „băieṭilor deṣtepṭi”, achiziṭiile directe; contractele celor care beneficiază în mod ilegal de locuinṭe ANL, din fondul locativ. Doar familia unui apropiat de-al primarului are cinci locuinṭe din fondul locativ. Angajările inutile ... 

Presa mioapă îṣi va primi tributul, prin contracte de publicitate. Le vom contesta public. Preoṭii care-au umilit biserica pentru 30 de arginti, din gura săracilor, să afle că se ṣtie de ei. Să nu se scuze ... 
Vom fi tot mai mulṭi dornici să schimbăm oraṣul în bine. Cei 470 de oameni cinstiṭi, optimiṣti ṣi liberi vor găsi în noi USR PLUS vocea curată, fermă ṣi tăioasă în faṭa hoṭiei, abuzurilor ṣi aroganṭei din Primărie. 

Eu, Daniela Dolha, vă mulṭumesc tuturor pentru timpul acordat în stradă, bucuria dialogului ṣi votul de încredere.”, a scris candidatul USR PLUS Câmpia Turzii, Daniela Dolha, pe contul său de Facebook.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  marcel20 · 16:52 29.09.2020
  Bravo doamnă nu va cunosc dar ziceți purul adevăr.Noi că și nație nu ne mai facem bine niciodată.In România nu există electorat pt oameni cinstiți.Exsista doua pardide mari și late cu sateliții lor😭.Trist dar e adevărul .
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Ion · 21:34 29.09.2020
   Ce vorbești prostii...
   Femeia asta este un fel de Viorica Dăncilă 2
   Și-a depus candidatura la Turda, nici nu trebuia lăsată să candideze la Câmpia Turzii, a făcut de râs orașul, toate televiziunile naționale au râs de ea.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 21:05 29.09.2020
   Dl Florea in primul rind va rog sa corectati numele dn Daniela ( in al doilea alineat al articolului este DANIEL ... )
   In alta ordine de idei , dn Dolha spune niste adevaruri dar si neadevaruri .
   Dn draga cea ce incercati dv sa induceti in eroare cititorii dv cu ,,...incompetenṭa angajaṭilor cu carnet de partid, nepotismele, blocajele antreprenorilor locali ṣi străini, gropile din asfalt, mizeria ṣi gunoaiele care sufocă oraṣul..." sau ,, ... femeile gravide care locuiesc împreună cu copiii lor în uscătorii de bloc, copiii de la Ikar fără curent ṣi apă potabilă, de la 110, desculṭi ṣi cu handicap ... "
   Dn draga ; de cind este primar dl Lojigan s-au deschis multe firme ce d-au de munca destul de bine... si in Campia Turzi chiar numai cine nu vrea nu gaseste de munca decenta! acesta este adevarul , iar de femei gravide ... uscatoare de bloc... depinde de fiecare ce vrea in viata!
   Daca atit este telul lor s-a faca copii pe banda sa i-a o alocatie si s-a sparga seminte... asta si au! (em
   Nu incercati sa va victimizati , pacat ; m-ai bine incercati sa treceti peste acest esec si succes pe viitor. !

   P.S. - NU L-AM VOTAT PE DL LOJIGAN! sint a politic

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ion · 09:47 30.09.2020
  Juan@ Ai dreptate, dar in viteza, no offense, ai scapat ceva greseli gramaticale...total de acord cu spartul semintelor si ajutorul social!
  Bine zis si de victimizarea candidatului neomarxistilor; nu poti transfera esecul tau si al staff-ului tau ELECTORATULUI, care e de fapt vocea poporului.
  N-am vazut/auzit nimic de niste demisii dupa pierderea alegerilor...
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 16:08 01.10.2020
   Dragul meu : MIA CULPA! cu greselile de ortografie
   in rest cum spune-a NENEA IANCU : „Industria română este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire.” idem politica .
   In ziua de astazi ori ce onanist mintal poate ajunge consilier...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate