fbpx
6 Comentarii

dolha zamblau 

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Unul dintre membrii fondatori ai organizației locale a PLUS Câmpia Turzii, Eugen Zamblău, s-a dezis public de susținerea candidaturii Danielei Dolha pentru funcția de primar, candidat care a fost anunțat din partea alianței USR PLUS.

”Urmare a evoluției evenimentelor pe scena politică locală din perioada campaniei electorale desfășurată la Câmpia Turzii, fondatorii organizației locale a Partidului Unitate, Libertate și Solidaritate (PLUS) Câmpia Turzii, facem următoarele precizări cu scopul declarat de a ne poziționa precis și fair-play față de simpatizanții și alegătorii nostri, pe care nu vrem nici să îi înșelăm, nici să le dăm speranțe deșarte:

 1. PLUS Câmpia Turzii se dezice fățiș de candidatura Danielei Dolha și a propunerilor USR Câmpia Turzii la alegerile locale din 27 septembrie 2020;
 2. PLUS Câmpia Turzii susține candidatura lui Dorin Nicolae Lojigan și a echipei PNL pentru functiile de primar și consilieri locali în Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii, pentru mandatul 2020 -2024.

Declarația noastră vine în contextul în care noi, PLUS Câmpia Turzii, denunțăm modul dictatorial de management organizațional, lipsa de viziune și gravele erori de concepție pe care Daniela Dolha și cei din USR le-au făcut în acestă campanie electorală, în dauna PLUS Câmpia Turzii și mai ales în dauna concetățenilor, vecinilor și prietenilor noștri.”, a precizat Eugen Zamblău, pe contul său de Facebook.

Eugen Zamblău a făcut referire și la ”pregătirea” Danielei Dolha, amintind faptul că și-a dovedit ”valoarea” atunci când a greșit localitatea pentru care candidează, în dosarul de înscriere, menționând Turda, în loc de Câmpia Turzii, moment în care Daniela Dolha a devenit ”vedetă” în presa națională, pe seama habarnismului de care a dat dovadă, primindu-și porecla de ”Viorica Dăncilă de Câmpia Turzii”.

Citește și:

Gafă de proporții a ”începătorilor” în politică! Candidatul USRPLUS Câmpia Turzii s-a făcut de râs! (UPDATE: Punctul de vedere al USRPLUS)

sau:

Candidata USR PLUS Câmpia Turzii recidivează: Nu știe citi un bilanț economic al unei companii municipale!

De altfel, asocierea cu PSD nu este deloc întâmplătoare, din câte se pare. Daniela Dolha este susținută din umbră de o grupare din PSD Câmpia Turzii. Cumnata sa, Ana Dolha, a fost candidat la alegerile locale pe lista PSD Câmpia Turzii, în anul 2016. Fratele său, Vasile Dolha, are o firmă și a derulat afaceri cu primari PSD din zonă. El a fost angajat al Primăriei Câmpia Turzii, șef la Cultură, însă a demisionat după ce liberalul Dorin Lojigan a câștigat alegerile, în anul 2016. În plus, Daniela Dolha este promovată asiduu pe siteul deținut de o asociație condusă de consilierul județean PSD, Petre Pop. Așa se explică și vehemența cu care Daniela Dolha atacă PNL-ul, dar nu zice nici ”pâs” la adresa PSD.

Cum Eugen Zamblău s-a declarat un ”om de dreapta”, separarea era inevitabilă.

Scandalul dintre cele două grupări a debutat înaintea finalizării procedurilor de înscriere a candidaturilor pentru Consiliul Local. Din acest motiv, în lipsă de oameni, după ce oamenii din PLUS ai lui Eugen Zamblău s-au separat de puținii oameni ai Danielei Dolha, alianța USR PLUS Câmpia Turzii a ajuns în situația caraghioasă de a nu reuși să depună o listă completă de candidați, pe lista pentru Consiliul Local fiind doar 13 persoane (practic, toți câți erau în cele două organizații, aripa pesedistă).

Cei de la PLUS au reacționat la scurt timp după anunțul făcut de Zamblău, precizând că ”părerile exprimate sunt strict personale”. Sergiu Hossu, președintele filialei Cluj a PLUS, a anunțat că cei 13 membrii au fost stabiliți prin alegeri interne, însă nu a precizat nimic despre faptul că au existat doar 13 persoane care să fie înscrise pe lista unei alianțe dintre două partide, evitând astfel adevărul unui conflict care a zguduit Alianța USR PLUS.

Ba mai mult, Sergiu Hossu a anunțat că va propune excluderea din partid a lui Eugen Zamblău, supărat că plecările masive au lăsat Alianța USR PLUS fără oameni și, mai mult, fără oameni cu expertiză care să fie în stare să facă administrație locală eficientă.

Dincolo de aceste proceduri de partid, un lucru e cert: Daniela Dolha a rămas cu doar 12 persoane alături de ea, iar o parte însemnată va da cu PLUS la voturile actualului primar, Dorin Lojigan.

De altfel, acesta nu a fost singurul conflict generat de Daniela Dolha. Ea s-a certat și cu Horațiu Hatos, fostul USR-ist care a anunțat că se ”mută” din organizația din Câmpia Turzii la cea din Turda.

În paralel, Horațiu Hatos a dat-o în judecată pe Daniela Dolha și pe alți colegi ai ei (DC 544/117/2020), procesul fiind pe rol la Tribunalul Cluj.

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vlad Pasca · 10:48 26.09.2020
  Acest articol si tenta jurnalistica este o mizerie. Faceti aprecieri deplasate, fara sa tineti cont de relatarile tuturor partilor. V-ati implicat intr-un joc politic josnic. Pentru mine ceea ce ati ales sa faceti este o dezamagire domnule Gelu Florea!

  Imi permit cateva precizari:
  USR PLUS lupta pentru 3 mari principii: integritate, meritocratie si transparenta.
  USR PLUS este un partid al oamenilor corecti, cinstiti. Daca intre membrii nostri se mai strecoara si altfel de persoane, acestea la prima dovada vor fi excluse.
  Asa s-a intamplat si cu Zamblau Eugen. Acesta a primit sanctiune 'excludere' din partid acum cateva luni, de la Comisia Judeteana de Integritate si conform procedurii se asteapta decizia finala de la Comisia Nationala. Noi avem regulamente si proceduri pe care le respectam.
  Zamblau Eugen a fost retras de pe lista Aliantei USR PLUS de Comisia de Inetgritate a Aliantei pentru ca nu corespundea criteriilor definite de partid pentru candidatii sai.
  Titlul de fondator PLUS la Campia Turzii nu exista si e doar o manevra pe care si dumneavoastra ati dus-o mai departe, nu stiu eu de ce.

  Faptul ca ne-ati numit aripa psdista e absolut josnic din partea dumneavoastra. Nu imi vine sa cred ca ati coborat discutia la acest nivel. Tocmai impotriva acestei 'politici' am intrat in viata publica, ca sa ne aparam de ea si sa o indepartam de la conducerea societatii. Vom lupta ca oameni ca Petre Pop sa nu mai acceada la functii publice.

  USR si PLUS Campia Turzii o sustin pe Daniela Dolha!

  @Gelu Florea te invit sa revi din punct de vedere al demnitatii jurnalistice. Presa si relatarile obiective sunt importante pentru Turda si Campia Turzii.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 23:52 26.09.2020
   Pot spune același lucru: intenția dvs de a manipula este o mare mizerie!
   Și acum să recem la precizări:
   1. Subiectul nu este dacă e membru fondator sau nu. Că nu contează! Ce contează: de ce pe lista alianței dintre două partide sunt doar 13 candidați (lista pentru Consliul Local), adică o listă incompletă?!
   2. Ca jurnalist, am dreptul să analizez informațiile. termenul de ”aripă pesedistă” este explicat cât se poate de clar! Sunt prea multe elemente, sincer acum! Poate dvs nu... dar aasta nu înseamnă că, spre deosebire de mine, nu puteți fi un naiv în politică!
   3. Am fost și sunt un jurnalist echilibrat și corect! În caz că ați uitat, eu am fost ăla care pe plan local a scris despre afacerile consilierului PNL cu SC Domeniul Public Turda SA!
   dar eu sunt obținuit cu ”supărări” de astea. Nu sunteți nou în politică, cu atitudinea asta! Au fost numeroși alții înaintea dvs!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    ioan · 07:44 27.09.2020
    Ca jurnalist,ai dreptul sa verifici informatiile,dar se pare ca e ordin pe unitate,totul negativ despre usr plus.Daca ai lua la pas orasul ti ai deschide mai bine ochii,dar mai mult numai dezbini,miroase de la distanta ca esti un trandafir mascat.
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 11:13 27.09.2020
     Eu nu sunt genul care să reacționez ”la ordine”. Mai degrabă sunteți voi!
     ”Trandafir mascat”?! Păi, atunci ce mai spunem de Daniela Dolha?! Cumnata candidat PSD, fratele afaceri cu primari PSD, ea susținută de o publicație PSD...
     Când vrei să manipulezi, cum vrei tu, îți trebuie și un pic de inteligență! Ceea ce ție îți lipsește!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  marian bircea · 13:09 27.09.2020
  Domnule Florea, vă reamintesc faptul că în paginile ziarului dvs. există un articol legat de demisia organizației PMP Câmpia Turzii din data de 16.04.2016, organizație condusă la vremea respectivă de dl. Eugen Zamblău. Acest domn a omis la înscrierea în Plus să declare acest lucru. Frustrările dânsului legate de incapacitatea de a accede în administrația locală nu reprezintă o știre jurnalistică. De altfel, sunt cunoscute în orașul Câmpia Turzii afinitățile dânsului pentru personaje ca Pop și Gal. Dezlănțuirea acestei abjecte campanii împotriva candidatului USR+, cu două zile înainte de vot, pe baza unor zvonuri, bârfe, șmenuri și șușanele arată clar că ați scris un articol la comandă. Domnul Zamblău nu este lider fondator și mai grav pentru el este că a omis din nou să spună că este supus unei proceduri de excludere din PLUS. Vă reamintesc și faptul că în Constituție este garantată libertatea politică. Nu poți judeca un candidat pentru apartenența politică a rudelor sale. Este pueril, dacă nu răuvoitor. Nu ați specificat nici un nume din facțiunea psdistă care chipurile, susțin candidatura Danielei Dolha. Dacă priviți cu atenție fotografia din 16.04.2016, veți regăsi acolo fețe (de fripturiști politici) care acum au migrat în alte formațiuni politice: PNL, ALDE, PSD. Totodată, în cadrul campaniei de denigrare pe care domnia voastră a instrumentat-o împotriva candidatei USR+, ați publicat la modul cel mai flamboiant cu putință adeziunea doamnei Dolha la PNL. În ciuda dezmințirilor oferite de aceasta și a demonstrației clare că nu avea cum să fie în două locuri din univers în același timp, nu ați retractat nimic. Cred că dna. Daniela știe mai bine decât dumneavoastră unde era și ce hârtii a semnat. Despre dl.Zamblău, ce să zic, este regretabilă situația în care s-a pus singur. Deci, cu alte cuvinte, dacă tot nu v-ați făcut temele jurnalistice corespunzător, că astăzi tot trec alegerile, ne puteți spune interesele cui le deserviți? Că al publicului larg, nu prea cred, iar despre echilibru și echidistanță nu poate fi vorba! Cu stimă, o zi bună!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 13:18 27.09.2020
   Stimate domn, în primul rând, vă repet și dvs precizările pe care le-am făcut unui coleg de-al dvs de partid (că, probabil, n-ați fost atent):
   1. Subiectul nu este dacă e membru fondator sau nu. Că nu contează! Ce contează: de ce pe lista alianței dintre două partide sunt doar 13 candidați (lista pentru Consliul Local), adică o listă incompletă?!
   2. Ca jurnalist, am dreptul să analizez informațiile. termenul de ”aripă pesedistă” este explicat cât se poate de clar! Sunt prea multe elemente, sincer acum! Poate dvs nu... dar aasta nu înseamnă că, spre deosebire de mine, nu puteți fi un naiv în politică!
   3. Am fost și sunt un jurnalist echilibrat și corect! În caz că ați uitat, eu am fost ăla care pe plan local a scris despre afacerile consilierului PNL cu SC Domeniul Public Turda SA!

   Apoi, nu a fost nicio campanie de denigrare a mea împotriva candidatului USR PLUS! Că dacă aș admite așa ceva, ar însemna să recunosc că eu am pus-o să greșească localitatea la înscrierea candidaturii (pentru a fi un subiect național), că eu i-am spus că datele financiare economice ale unei societăți comerciale care are ”plus profit”, de fapt ar fi ”pierderi” (ca să-mi fac audiență etc.
   Eu servesc interesele informației! Din acest motiv oamenii ne citesc, pentru a citi informație! Toate informațiile sunt PROBATE corespunzător!
   Faptul că dvs vă permiteți să-mi aduceți asemenea acuze, spune totul despre caracterul josnic, chiar grețos, al grupării dvs! Sunteți de toată jena! Chiar nu vă e rușine, nesimțiților?! Păi voi credeți că puteți pune presiune pe mine să mint?! Cine vă credeți???
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator