fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Remus Lapusan 1

Pe lângă politicile publice care vizează încurajarea unui comportament și stil de viață sănătos, suntem preocupați de partea de infrastructură în domeniul sănătății. Avem spitale din subordinea Consiliului Județean care nu au fost renovate de câțiva zeci de ani. Vă dați seama câte micro-organisme s-au dezvoltat între acei pereți (bacteriile intra-spitalicești sunt doar o parte dintre acestea)!

Acum, singura protecție este folosirea dezinfectanților, dar ați văzut cât este de delicată și această problemă – vorbim și de calitatea dezinfectanților, dar și de faptul că în timpul pandemiei, de exemplu, nu s-au mai găsit deloc. 

Vom aloca și atrage fonduri pentru modernizarea tuturor spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean. Desigur, începem cu partea de renovare, dar trebuie obligatoriu să continuăm cu dotările. Vă dau un singur exemplu: la Institutul Inimii, până nu demult nu a existat nici măcar un singur aparat angiograf; depistarea la timp a infarctului salvează vieți! Ulterior, a fost achiziționat unul singur, cu eforturi mari ale Institutului, și a deservit atât Clujul cât și județele din vecinătate. Ar trebui să avem mult mai multe astfel de aparate de investigații, atunci când este în joc viața oamenilor, niciun efort nu este prea mare!

Altă problemă importantă a sistemului ține de lipsa de personal – medici, asistente, personal auxiliar! Deși avem în Cluj una dintre cele mai performante universități de medicină din țară, absolvenții buni fie migrează către sistemul privat, fie pleacă din țară. În plus, posturile au fost blocate ani la rând. Trebuie să deblocăm acest mecanism! Tinerii medici care rămân în sistemul de stat vor primi stimulente și beneficii suplimentare (de genul decontării chiriei sau a transportului).

În 27 septembrie, fiți PRO sănătate, fiți PRO Cluj, votați Remus Lăpușan – președinte al Consiliului Județean Cluj și echipa de consilieri județeni PRO România!

Produs de SC denumirea firmei dvs SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate