fbpx

1 Comentariu

razvan ciortea psd 

Domnule Răzvan Ciortea care a fost motivația care v-a determinat să candidați pentru funcția de Primar în municipiul Turda? 

M-am născut și am trăit în Turda, aproape toată viața mea. Chiar și atunci când am fost plecat la facultate sau în armată gândul meu era acasă, la Turda. Sunt un îndrăgostit de Turda și turdeni. Pot să spun că de mic copil tata, care era maistru la ceramica, mi-a insuflat iubirea de Turda și mândria de a fi turdean. Însă sufăr atunci când văd că municipiul nostru care ar trebui să fie a doua capitală a județului Cluj este într-o stare deplorabilă, părăsit de tot ce înseamnă responsabilitate publică și fără un proiect clar de dezvoltare. Mai mult observ că începem să ne transformăm în dormitorul Câmpiei Turzii și al Clujului, la noi administrația nefiind în stare să atragă investiții serioase care să creeze locuri de muncă bine plătite pentru turdenii noștrii. 

Actuala conducere se laudă cu sute de milione fonduri atrase, dar care se regăsesc doar pe hârtie. Consider că dacă tot au fost accesate aceste surse de finanțare și au și fost contractate este nevoie de cineva care să se asigure că ele sunt și investite în folosul comunității turdene și nu în folos personal sau al familiei. Turda are nevoie de un inginer care să o reconstruiască și să –i aducă gloria de odinioară! 

Care este principalul dumneavoastră proiect pentru Turda? 

Principalul meu proiect este: Să facem Turda frumoasă și faimoasă din nou!. Cum o să realizăm acest lucru? Foarte simplu. În primul rând prin finalizarea proiectelor începute de administrația Ștefănie - Matei, dar și adaptare lor pentru secolul 21. Asta înseamnă să nu asfaltăm drumuri și străzi fără fundații corect realizate, cu materiale de cea mai bună calitate și fără înlocuirea tuturor rețelelor subterane vechi și depăsite. Avantajul ar fi că mulți ani după finalizarea lucrărilor nu va mai fi nevoie să spargem drumurile pentru avariile din subteran. Tot la acest capitol cred că ar trebui cu prioritate să scoatem traficul greu din Turda cu orice cost. În masterplanul de transport național există aprobat și bugetat drumul de legătura cu autostrada la intrarea în Turda dinspre Cluj. Insistând pentru realizarea lui cred că scăpăm în prima fază de povara cosntrucției unei centuri ocolitoare. Abia după ce am eliminat traficul greu din Turda putem vorbi de o reabilitare corectă și completă a drumurilor principale. Avem nevoie de o infrastructură impecabilă pentru a putea promova Turda în România și Europa. 

De ce este nevoie să reabilităm cu prioritate arterele principale și nu întâi să ne ocupăm de străduțele care nu sunt asfaltate? 

Turda a fost un oraș cu o economie extrem de bine dezvoltată însă, în acest moment situația s-a schimbat și începe să trăiască tot mai mult din turism. Faptul că avem Salina, Băile de tratament, Castrul roman, care atrag an după an, tot mai mulți turiști, dar care în momentul în care intră în municipiul nostru descoperă străzile principale prăfuite și cu gropi, clădiri frumoase dar nerenovate, aspect care îi determină să-și creeze o impresie proastă care de cele mai multe ori o vor propaga și mai departe la cunoscuți și prieteni. Pentru a avea un brand puternic de muncipiul turistic, în primul rând ar trebui să avem o infrastrucrură impecabilă și facilități de cazare și de petrecere a timpului liber. Din păcate la Turda se face de cele mai multe ori turism de o zi, iar cei care vin nu găsesc suficiente sau chiar deloc spații de cazare, magazine și locuri de distracție pentru a fi determinați să-și prelungească sejurul. Cred că avem nevoie de o strategie de dezvoltare a turismului, reală și ancorată în realitatea cotidiană, realizată cu specialiști în domeniu. Resurse sunt, doar de un plan bun și un inginer să-l aplice este nevoie! 

Care credeți că a fost principala greșeală a administrației Matei pentru Turda? 

Principala problemă a administrației Matei este lipsa de coerență și a unei planificări riguroase, în implementarea proiectelor finanțate! Greșeli sunt mai multe însă, cred că-l putem înțelege de ce a greșit pe actualul primar. Lipsa sa de formare în domeniul tehnic și de construcții îl determină să nu priceapă importanța realizării unei anumite ordini în intocmirea planurilor și graficelor de lucru, precum și în optimizarea și succesiunea proiectelor derulate. Este ceva ce eu am învățat și prin meseria mea am aplicat de 20 de ani. Cred că am capacitatea de a face cu mult mai mult decât vorbesc asta este deosebirea dintre mine Răzvan Ciortea și actualul primar. Sunt convins că alături de echipa mea de consilieri PSD putem face Turda din nou frumoasă și faimoasă! Și să o ridicăm la rang de frunte între muncipiile din România. 

Produs de SC Geflo Media SRL, la comanda Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21200019.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Vasile · 22:13 14.09.2020
    Bla, bla, bla.... Nu sunt adeptul nici unui candidat, dar ma amuza faptul că toți promit marea cu sarea, iar cand vor ajunge în fotoliul de primar( sper ca unii niciodată , uită cu desăvârșire de " fumigenele" aruncate în această perioadă. Toți sunt justitiari, mari economiști, antreprenori...dar trecutul si faptele lor ii dezaprobă. Mențiune specială pentru dl.Suciu..are tupeu sa mai iasa in față după ce a încercat să facă unui jurnalist???
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate