fbpx

Scrie un comentariu

4

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian propune ca la nivel de județ să fie publicate toate contractele și facturile aferente acelor contracte ce țin de cheltuielile din banii publici pe o perioada de 30 de zile pentru a putea fi consultate de către clujeni.

Propunerea candidatului PMP la Președinția Consiliului Județean poate fi implementată în noul mandat cu mai multă ușurință având în vedere faptul că pandemia a forțat instituțiile publice să lucreze online.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian susține că transparența informațională asigurată în acest fel oferă clujenilor o modalitate de a urmări activitatea aleșilor locali cărora le-au acordat votul. Pe lângă acest aspect, locuitorii județului Cluj vor avea acces la o informație care fie nu există, fie nu este prezentată ca importantă pentru interesul cetățenilor. În momentul în care cetățenii au posibilitatea să urmărească finanțarea proiectelor din banii publici, adică din bugetul strâns de pe urma taxelor și impozitelor se creează o comunicare mai deschisă și mai sinceră între instituțiile publice și cetățeni. Astfel, vor deveni mai responsabili din punct de vedere economic, și instituțiile publice dar și cetățenii.

Partidul Mișcarea Populară a sprijinit un astfel de proiect și la nivel național, dar partidele aflate la guvernare nu s-au preocupat de acest lucru.

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean, senatorul Lungu Vasile-Cristian își propune să accelereze europenizarea județului Cluj prin pași concreți, iar modelele de administrație publică eficientă ce deja au clădit structuri sustenabile în alte state europene să fie luate în considerare pentru dezvoltarea județului Cluj. Această dezvoltare va fi posibilă printr-o colaborare transparentă între cetățean și instituții publice, iar publicarea contractelor și facturilor timp de 30 de zile este un prim pas în acest sens.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate