fbpx

Scrie un comentariu

118887316 3417168141637138 8074709777239788009 o

Pentru că avem cel mai cinstit, corect și serios primar pe care îl poate avea Turda! Moldovan Emil este un om de omenie, care se va implica cu trup și suflet pentru mai binele turdenilor, așa cum a făcut-o de zeci de ani în tot ceea ce a făcut până acum.

Pentru că avem o listă de candidați cu oameni de valoare, cu oameni care își asumă greul și caută soluțiile adecvate pentru a rezolva problemele, cu oameni care vor lupta pentru interesele turdenilor, cu oameni din comunitate care se întâlnesc cu tine frecvent și le poți spune păsurile tale, cu oameni care au demonstrat până acum că luptă pentru interesul turdenilor, cu oameni care nu se tem de amenințări și de interlopi, cu oameni ca voi.

Pentru că am fost singurul partid care a propus, în 2016, reducerea cotei de impozitare pentru turdeni, cu 20% (am identificat și baza legală!). În cei 4 ani de mandat, deși am avut doar 3 mandate din totalul de 21, ne-am zbătut pentru interesul turdenilor și am reușit o reducere cu 10% a cotei de impozitare. După 27 septembrie, după ce câștigăm Primăria, în primele 2 luni de mandat vom propune reducerea cotei de impozitare până la 20%, așa cum am propus încă din 2016! Ne ținem de cuvânt! Atenție: actualul primar, Cristian Matei, își dorește să le majoreze, așa cum a făcut și cu salubritate, cea mai recentă majorare!

Pentru că știm ce avem de făcut și suntem pregătiți pentru a prelua administrația locală.

Pentru că susținem atragerea fondurilor europene, însă credem că lucrurile se pot face organizat, cu respectarea unor norme calitative ale lucrărilor, asigurându-se transparența față de cetățean și urmărindu-se interesul locuitorilor din zona în care se fac investiții.

Pentru că în primele 2 luni de mandat vom propune o analiză a activității societății TUP Turda SRL, în vederea reducerii tarifului la transportul public în comun (după introducerea autobuzelor electrice, costul/călător/kilometru au scăzut de 4 ori, însă actuala administrație nu a scăzut tariful biletelor!).

Pentru că imediat după câștigarea alegerilor vom începe publicarea tuturor achizițiilor și a contractelor, fiind singurul partid care a inițiat, la nivel național, un proiect de lege privind transparența totală a cheltuielilor, pentru o informare corectă a cetățenilor!

Pentru că vom aplica cu strictețe principiul consultării cetățenilor, înainte de luarea unor decizii care implică traiul lor zilnic, bunăstarea, investițiile în anumite zone, asumându-ne un dialog permanent pentru o administrație cât mai eficientă în slujba cetățeanului.

Pentru că vom anula imediat taxa de drum din zona industrială și vom reduce taxa hotelieră aplicată celor care asigură cazarea turiștilor în Turda la minimul prevăzut de lege!

Pentru că vom asigura dezvoltarea Turzii într-un ritm susținut, organizat, bazat pe calitate, iar în următorii 4 ani vom finaliza proiecte europene în valoare de peste 100 de milioane de euro, informând permanent cetățenii despre stadiul lucrărilor, fondurile europene accesate și perspectiva lucrărilor care urmează (unde se lucrează, dacă și pentru cât timp vor fi afectate străzile etc).

Pentru că vom scoate la lumină toate neregulile care s-au făcut până acum în Primăria Turda, iar cei responsabili vor trebui să răspundă în fața organelor abilitate!

Pentru că nu vom folosi interlopii să ne rezolvăm problemele noastre de partid (cum face primarul Cristian Matei), ci le vom atrage atenția că vom soilicita intervenția organelor abilitate și a trupelor speciale, dacă activitatea lor deranjează interesul public și cetățenii Turzii (lucru pe care nu-l poți face, atâta timp cât ești prieten cu ei, cum e primarul Cristian Matei, interesat doar de voturi, nu și de siguranța cetățeanului și a municipiului).

Pentru că vom sprijini sportul și dezvoltarea sportului, însă pe baze corecte, punând accent pe centrele de copii și de juniori, iar în cazul sportului de performanță să asigurăm susținerea sa din fonduri atrase din alte surse, în afara bugetului local (avem o soluție concretă în acest sens, de perspectivă, pe care o vom prezenta zilele următoare). În plus, vom asigura o masă socială zilnică (cel puțin Luni-Vineri) pentru copii și juniorii angrenați în activități sportive, în baza unui program unic la nivel local).

Pentru că vom sprijini meritocrația în toate instituțiile subordonate administrației locale.

Pentru că vom da publicității toate informațiile privind votul aleșilor locali, în cazul tuturor hotărârilor de Consiliu Local, cu date statistice concrete pe fiecare membru al Consiliului Local, astfel încât cetățenii să fie bine și corect informați despre activitatea din Consiliul Local.

Pentru că vom căuta soluții de asociere cu comunitățile din jurul Turzii, în vederea asigurării unor servicii mai eficiente pentru cetățenii din zonă (care pot reprezenta și variante eficiente pentru accesarea banilor europeni). Un exemplu ar putea fi asigurarea unui transport local regional pentru Turda, Câmpia Turzii, Luna, Mihai Viteazu, Călărași, Moldovenești, Săndulești/Copăceni, Viișoara, Tritenii de Jos, Ceanu Mare.

Pentru că vom organiza un birou prin intermediul căruia cei interesați pot obține GRATUIT informații despre fonduri europene, proceduri care trebuie urmate pentru accesarea banilor europeni, sfaturi și sugestii utile, sprijin concret pentru întocmirea dosarelor etc. Astfel, vom asigura dezvoltarea comunității prin investiții private.

Pentru că vom organiza periodic întâlniri cu antreprenorii locali, cei care asigură locuri de muncă turdenilor (și nu numai), care fac diverse investiții în oraș, pentru a le afla problemele cu care se confruntă și ce soluții poate oferi administrația locală pentru sprijinul lor. De asemenea, îi vom ajuta cu planuri de dezvoltare a localității, ca perspectivă în următorii ani, primind astfel informații despre posibile investiții sau investiții concrete în parteneriat public-privat. Ne interesează dezvoltarea antreprenorilor locali, pentru că ei sunt aceia care susțin bugetul local, prin taxele și impozitele locale pe care le plătesc!

Pentru că vom asigura digitalizarea orașului și a administrației locale. Vom crea o aplicație care să ofere informații utile turdenilor, prin intermediul căreia pot sesiza diverse probleme pe care le observă în oraș, cu ajutorul tehnologiei moderne (telefoane mobile de tip smartphone). De asemenea, vom dezvolta sau vom asigura sprijinul dezvoltării unor aplicații în multe alte domenii, inclusiv prin asigurarea unor granturi financiare nerambursabile. Cetățeanul trebuie să obțină informații despre suma taxelor și impozitelor pe care le are de plătit, oferindu-i posibilitatea de a le achita din fața calculatorului sau de pe telefonul mobil. De asemenea, cetățeanul trebuie să aibă posibilitatea de a obține diverse documente cu ajutorul sistemului online, fără a mai fi necesară deplasarea la birourile/oficiile Primăriei. Vom dezvolta un sistem de legătură directă cu cetățeanul, în sistem online, prin intermediul căruia va primi cele mai importante informații ale administrației locale, în funcție de prioritățile sale.

Pentru că vom susține tinerii și dezvoltarea lor personală, indiferent de domeniul de activitate. Vom iniția programe concrete prin care vom stimula dezvoltarea tinerilor, asigurându-le logistica sau finanțele necesare. Vom sprijini și cazurile sociale de tineri care merită să fie sprijiniți, financiar, pentru asigurarea acumulării unor cunoștințe sau deprinderi care să-i ajute ulterior, în viață.

Pentru că vom concepe un program de dezvoltare a Turzii într-o direcție turistică, cu sprijin public și privat. V-ați gândit ce pot face turiștii, în cazul în care optează pentru cazare în Turda, câteva zile? Nu au prea multe opțiuni, iar noi trebuie să stimulăm dezvoltarea acestui sector, inclusiv prin susținerea investițiilor private. De asemenea, amenajarea parcului Central (oficial: Parcul Tineretului) cu o linie de trenuleț care să înconjoare parcul, cu zonă de tip parc de aventură etc. Asigurarea unor circuite turistice zonale, inclusiv prin intermediul unor inițiative private. Etc (că aici pot fi multe idei).

Pentru că vom dezvolta proiecte pentru siguranța cetățeanului și a municipiului.

Pentru că vom organiza dezvoltarea unui serviciu de tip voluntariat, cu ajutorul persoanelor aflate în pensie, prin intermediul căruia să fie supravegheate lucrările din oraș (cu raportări zilnice din partea supraveghetorilor). Mulți dintre pensionari au calificările necesare pentru a observa modul în care se desfășoară anumite lucrări. Acești cetățeni ne pot ajuta și în ceea ce privește raportarea unor probleme sesizate în oraș.

Pentru că vom fi într-un dialog constant și permanent cu cetățenii orașului, încercând astfel să dezvoltăm această comunitate împreună cu ei.
Toți pentru Turda!

😉 Mai avem motive, dar sperăm că te-am convins cu cele prezentate până acum... 👍

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate