fbpx

1 Comentariu

pmp TUP

De ce nu se IEFTINESC biletele TUP Turda?! Pentru că s-au ”mufat” la banii societății! Matei a ”uitat” de turdeni! El oricum circulă cu mașini super-bengoase!

Achiziția autobuzelor electrice a fost un lucru bun pentru Turda. În primul rând, pentru că sunt mijloace de transport nepoluante și nu fac gălăgie în trafic, iar asta poate asigura un aer calitativ superior în localitate, dar și respectarea unor norme de zgomot în urbe. Apoi, pentru că au fost achiziționate din bani europeni, nerambursabili (care nu trebuie dați înapoi), fără să pună o presiune financiară pe societatea înființată de administrația locală, TUP Turda SRL. Și nu în ultimul rând, pentru că autobuzele electrice au un cost de operare de circa 4 ori mai mic decât autobuzele clasice, pe carburanți!

Logic, dacă ar fi să ținem cont de acest ultim aspect, biletele pentru autobuzele TUP Turda SRL trebuiau să se ieftinească! Însă, acest lucru nu s-a întâmplat!

Conform unui studiu de oportunitate, făcut la Cluj în anul 2018, utilizarea unui autobuz electric reduce costurile/călător de circa 4 ori:

”Conform analizei cu privire la costurile de operare ale acestor vehicule, pentru autobuzele electrice s-a obținut un cost de operare de 0,0013 Euro pe pasager, pe kilometru, în timp ce pentru autobuzele clasice cu motor diesel s-a obținut cel mai mare cost de operare de 0,0049 Euro pe pasager, pe kilometru, cost datorat consumului, respectiv prețului ridicat la combustibilul convențional (motorina) și costurilor adiționale cu alte consumabile (AdBlue), respectiv costurilor cu emisiile poluate”. 

Studiu de oportunitate invocat: https://storage.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/studiu-oportunitate-autobuze-final.pdf

Atenție! Vorbim de Cluj-Napoca, unde traseele sunt mult mai lungi, în comparație cu traseele efectuate de TUP Turda!

De la introducerea autobuzelor electrice, luna decembrie 2019, au trecut aproape 9 luni. În acest timp, nimeni din administrația locală nu a prezentat o informare privind modul în care funcționează compania, care sunt cheltuielile și cu cât s-a redus costul/călător transportat, odată cu introducerea noilor autobuze. Asta deși consilierul PMP Turda, Adrian Nap, a făcut o solicitare în acest sens, la care primarul Cristian Matei nu a dat curs, tratându-i cu indiferență pe turdeni.

Cum trebuia procedat? După vreo 6 luni de funcționare, se puteau trage concluzii clare privind funcționarea societății, pe partea de venituri și cheltuieli, iar apoi se putea reduce prețul biletelor, pentru a stimula deplasarea cu mijloacele de transport în comun (scopul proiectului cu finanțare europeană). Dar nu s-a dorit acest lucru!

Practic, turdenilor li s-a fluturat prin fața ochilor autobuzele electrice, însă beneficiile financiare au mers în alte direcțiii. Cum se explică faptul că fiind cumpărate pe bani europeni (gratis) și fiind mult mai economice din punct de vedere al costurilor (ca să nu mai spunem faptul că sunt noi), totuși prețul biletelor nu a fost redus, așa cum ar fi trebuit?! De ce primarului Matei nu-i pasă de turdenii de rând, preferând să ascundă adevărul despre situația financiară a societății, despre cheltuielile care se fac și despre cei care s-au ”mufat” la banii economisiți prin transportul electric?!

PMP Turda consideră că trebuie făcută o analiză obiectivă privind costul unui bilet, cât mai urgent! Turdenii au dreptul de a beneficia direct de banii Uniunii Europene. Pentru că sunt bani pentru ei, nu pentru interesele altora!

Dacă primarul Cristian Matei nu va face o analiză publică în această lună, viitorul primar al turdenilor, Emil Moldovan (PMP Turda), își ia angajamentul ca imediat după preluarea funcției de primar, să inițieze această analiză și să vină în Consiliul Local, acolo unde PMP Turda va forma majoritatea, pentru a se aplica tarife REALE pentru populație! Asta înseamnă o politică transparentă, în beneficiul cetățenilor! Asta vom face după ce câștigăm Primăria!

Asta înseamnă să fii de partea turdenilor, nu a grupurilor de interese care s-au ”mufat” la tot felul de beneficii financiare rezultate de pe urma banilor europeni! bani europeni care nu au fost aduși de primarul Cristian Matei, cu valiza, ci sunt rezultatul muncii angajaților din Primărie! Primarul Matei doar a semnat, nu a făcut niciun proiect! E bine să știe turdenii asta!

Banii europeni trebuie să fie pentru mai binele turdenilor!

Emil Moldovan, primarul turdenilor! Omul în care poți avea încredere că va face lucrurile așa cum trebuie, pentru turdeni!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Laur · 18:04 01.09.2020
    Matei & CO au bagat Turda in datorii. Majoritatea proiectelor (peste 40 de proiecte incepute si in curs de realizare) sunt realizate pe fonduri guvernamentale sau din propriul buget, foarte putine sunt realizate din fonduri europene (probabil un 10% din numarul total de proiecte). Vor stoarce cetatenii de bani, prin bilete scumpe la autobuze, prin taxe marite, prin taxe noi, cine stie ce metode la mai vin prin cap, etc. O sa caute metode de a putea plati "gaurile negre" create in ultimii ani, dar nu prin munca lor sau din buzunarul propriu, ci prin taxele platite cetateni (noi suferim, noi platim). Sa ne asteptam la ce e mai rau pe viitor, mai ales ca sunt ape tulburi la nivel national si global pe parte economica in urma pandemiei.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate