fbpx

 
 
Scrie un comentariu

daniela dolha usrplus

Candidata USRPLUS Câmpia Turzii la funcția de primar, Daniela Dolha, ajunsă ”vedetă” în presa națională după ce a confundat localitatea în care dorește să ajungă primar (menționând Turda, în loc de Câmpia Turzii), a recidivat: nu a știut citi un bilanț economic al unei societăți municipale.

Într-un mesaj transmis pentru RefleqtMedia, Daniela Dolha susține că societatea Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA lucrează în pierdere, deși bilanțul economic (care este oficial și public!) indică un profit pentru anul 2019, an pentru care s-a depus ultimul bilanț, confom legii.

”Actuala Companie de Salubritate lucrează în pierdere. Pierderile respective sunt acoperite din taxele si impozitele noastre. Pentru a o aduce la linia de plutire, este nevoie de o reorganizare urgentă. Vom face acest lucru păstrând actualele locuri de muncă. Mai mult, intenționăm ca prin reorganizare să putem îmbunătăți condițiile de muncă ale salariaților şi să asigurăm o creştere a salariului.”, a spus Daniela Dolha, fără să indice ce cheltuieli vor fi reduse, în condițiile în care vor crește cele cu salariile și condițiile de muncă oferite angajaților, concomitent cu păstrarea numărului de angajați, respectiv 72 (număr mediu de angajați, pentru anul 2019).

De asemenea, nu a explicat cum taxele și impozitele plătite de cetățeni, către bugetul local, ajung ulterior în bugetul Companiei de Salubritate. Una dintre soluțiile aplicabile pentru majorarea salariilor angajaților este majorarea tarifelor pentru populație, compania de salubritate având venituri din tarifele de salubritate plătite de cetățeni și din prestarea altor servicii specifice.

Pe de altă parte, Daniela Dolha spune că va păstra numărul de angajați (72), în condițiile în care la Turda, compania de salubritate (privată) funcționează cu 45 de angajați, la o populație dublă în comparație cu Câmpia Turzii și a avut un profit de 241.552 lei în anul 2019.

Vezi mai jos bilanțul economic al SC Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA pentru anul 2019, așa cum este afișat (și public!) pe siteul Ministerului de Finanțe:

Screenshot 2020 08 23 at 16

Referitor la articolele apărute în toată presa națională, despre gafa ei anterioară cu greșeala privind localitatea pentru care candidează, Daniela Dolha a dat vina pe faptul că s-a ”aruncat cu bani presei” ca să fie ”denigrată” în mass media națională și locală. 

Citește și:

Gafă de proporții a ”începătorilor” în politică! Candidatul USRPLUS Câmpia Turzii s-a făcut de râs!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate