fbpx

 
 
4 Comentarii

daniela dolha gafa

Candidatul USRPLUS Câmpia Turzii, pentru funcția de primar, Daniela Dolha, a comis o gafă de proporții la depunerea dosarului de candidatură. După ce a criticat administrația locală pentru tot felul de probleme, când a ajuns în situația de a-și depune candidatura, respectând o procedură simplă, a greșit... orașul!

Mai precis, în dosarul său, propunerea de candidatură la alegerile locale din 27 septembrie 2020 este pentru funcția de Primar al Municipiului Turda!

Cum acest document este obligatoriu în cazul candidaturii sale, se pune întrebarea: candidatura sa mai este legală sau nu, având în vedere că n-a fost în stare să completeze sau să verifice documentele necesare depunerii candidaturii, conform cerințelor legale?!

Oficialii PNL Câmpia Turzii au depus o contestație în acest sens, la Judecătoria Turda, prin care solicită respingerea candidaturii, de vreme ce este menționat faptul că Daniela Dolha va candida pentru funcția de primar la Turda.

”La o simplă lecturare a acestui document, validat de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 2 Câmpia Turzii, se constată cu puterea evidenței că doamna Daniela Dolha a fost desemnată de către conducerea Alianței USRPLUS să candideze în municipiul Turda și nu în municipiul Câmpia Turzii. Apreciem că acest document exprimă voința indubitabilă a conducerii județene a formațiunii politice USR PLUS”, se menționează în contestația depusă de Sabin Ghemeș, în calitate de reprezentant al PNL Câmpia Turzii, care solicită ”respingerea acestei candidaturi”.

Cauza urmează să se judece joi dimineață, la Judecătoria Turda. În cazul în care contestația PNL Câmpia Turzii este admisă, Daniela Dolha își va pierde dreptul de a candida din partea USRPLUS, iar alianța va rămâne fără candidat.

Dincolo de procedeele politico-juridice care se folosesc în asemenea situații, depunerea acestui document cu un astfel de conținut denotă o crasă neatenție și o lipsă de pregătire politico-administrativă, atât din partea conducerii județene a USRPLUS, cât și din partea candidatei care visa la fotoliul de primar și care astfel s-a făcut de rușine cu o procedură elementară, pe care nu a mai greșit-o nimeni până acum!

De altfel, organizațiile USR și PLUS din Câmpia Turzii nu au reușit să treacă pe lista pentru Consiliul Local decât 15 persoane (probabil nu sunt mai multe persoane în cele două partide), deși minimul impus de legislație pentru ”listă completă” este de 19 de candidați (cât membrii are Consiliul Local Câmpia Turzii), iar cu supleanți se ajunge la 24 de consilieri.

UPDATE:

USRPLUS Câmpia Turzii a transmis un punct de vedere, pecare-l inserăm integral:

"Referitor la materialul din data de 19 August publicat de ziarul Turdanews, în primul rând am dori să precizăm că Judecătoria Turda a respins contestația PNL împotriva candidatei Alianței USR PLUS, Daniela Dolha, așa cum era de așteptat.

În opinia PNL Câmpia Turzii, e firesc să acuzi de incompetență, complet gratuit, pe singurul candidat ce într-adevăr propune o schimbare în sistemul politic actual la nivelul admin

Candidatura Danielei Dolha e mai sănătoasă ca oricând și vă așteptăm la vot pentru a opri hoția, minciuna, administrația proastă și metehnele astea de ev mediu ce ne bântuie și azi în politica și presa locală.

Domnule Dorin Lojigan, Sabin Ghemeș si ceilalți care ați condus orașul, noi nu vă putem reclama la judecătorie pentru „erorile” acestea, dar cetățenii vă pot exclude prin ștampila de vot pe 27 Septembrie.

Erorile domniilor voastre în cheltuirea banului public sunt pe finalul documentării și unele arată că foarte probabil veți vizita si Judecătoria Turda si Tribunalul Cluj."

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dan Aelenei · 18:17 19.08.2020
  Vai Gelule, cum poți fi atîta de orb sa nu observi ca documentul e facut și semnat de doua persoane, Sălăgean și Hossu? Sau să fie de vină cei 30 de arginți pe care ți-i aruncă Dorel in fiecare lună?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 21:58 19.08.2020
   Dacă le semnează si Salagean si Hossu = si ei sunt la fel de eligibili
   Salagean se vrea la CJ Cluj Vorba aceea cu pasarea malai visează!
   Poate la poartă sa deschidă ușa dimineața si sa salute cu saru'mana!!! Ursplusistii locali, sunt de toată jena, păcat...parcă se aprindea iarăși o "Luminița" la capătul tunelului, dar a suflat-o vântul si s-a stins.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 21:06 19.08.2020
   Pentru că ți-ai permis să fii impertinent, o să-mi permit să fiu și eu...
   Precizări:
   1. Nu sunt orb. Am văzut că au semnat cei doi habarniști menționați de tine. Voiai să-i critic mai mult, să-i fac ”troacă de porci” sau ce?! Că nu am înțeles?!
   2. Dincolo de faptul că cei doi de la Cluj și-au demonstrat ”valoarea” politico-administrativă, chiar crezi că cei de la Câmpia Turzii trebuiau ”periați”?! Că, ei doar au înghițit găluștile și documentele furnizate de conducerea de la Cluj, fără să-și întrebuințeze creierașul?! Serios?! Păi, când faci un dosar, verifici documentele, nu?! Sau vine unul și-ți dă o hârtie și tu o pui la dosar, fără să o verifici?!
   3. Măi, chestia cu 30 de arginți e un mișto foarte ieftin... Nimeni în zonă nu-și permite să mă cumpere! Ți-o poate spune și Emiluț de la USR Turda! Cu mine nu merge așa! Mă confunzi cu alții... Sau poate ești obișnuit cu cei din anturajul tău, care pentru 30 de arginți ar fi în stare să facă orice, pentru că n-au văzut în viața lor 30 de arginți laolaltă...

 • Acest comentariu este nepublicat.
  vizitator · 17:56 20.08.2020
  Nu ridicați prea tare piatra! S-ar putea să vă cadă bolovanul în,,devlă”!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate