fbpx
Scrie un comentariu

lansare proromania

Partidul „Pro România” și-a anunțat candidații pentru fotoliile de primar din municipiile Turda și Câmpia Turzii.

Pentru Primăria din Turda, Pro România mizează pe Mircea Irimie, în timp ce pentru Primăria din Câmpia Turzii, candidatul Pro România este Cozmin Sașa.

Evenimentul a avut loc în aer liber, într-o locație de pe strada Fabricii și a participat și candidatul Pro România pentru postul de președinte al Consiliului Județean Cluj, Remus Lăpușan.

Mircea Irimie are un program în 10 puncte pentru Turda, în cazul în care va câștiga alegerile de la finalul lunii septembrie:

  • Parcul Arieșului – Decontaminare sit Poșta-Rât (transformarea într-un parc verde, parcare pentru mașini, piste de jogging, piste de biciclete, restaurant, terasă, etc)
  • Centru Istoric – Ospitalitate, Căldură, Confort (amenajare cinematograf de vară, scenă, amenajarea piațetei de la Muzeul de Istorie, extinderea serviciilor de agrement, etc)
  • Modernizarea piețelor agroalimentare
  • Parc Industrial – 1500 de locuri de muncă
  • Măsuri și proiecte pentru tineret (construirea de blocuri ANL, înființarea Centrului de Tineret, acordarea de terenuri pentru tinerii căsătoriți, etc)
  • Infrastructură modernă – Sănătate, Siguranță, Educație, Confort (rețele edilitare moderne, anvelopări blocuri, continuarea lucrărilor la spitalul din Turda, etc)
  • Stațiunea Balneară – Turda Băi Sărate (planuri de modernizare, amenajare camping, parcare, zona barbecue, mobilier urban etc)
  • Club Sportiv Municipal – Complex Sportiv Potaissa Turda (înființarea unui CSM cu un Consiliul de Administrație non-politic, sala polivalentă, etc)
  • Reabilitarea și finalizarea clădirilor devenite vestigii de prost renume (blocul O din sens, Casa de Cultură, Judecătoria, clădirea fostei Securități, etc)
  • Centrul cultural european (coordonarea instituțiilor de cultură, susținerea ONG-urilor din domeniul etc).

„Vor fi 14 sau 15 candidați la Primăria Turda, dar vă spun că la Turda, actualul primar are un singur contra-candidat, Mircea Irimie. Pentru că eu și colegii am analizat și am văzut că din punct de vedere al Consiliului Local, a fost un mandat extrem de slab, fără implicare; doar simplă participare. Noi vom propune un Consiliul Local al elitelor, al oamenilor de vârf. Dacă dorim să modernizăm un oraș, avem nevoie de oameni care au confirmat pe diferite profesii. Oameni care cunosc problemele și pot să propună soluții. Alături de mine este și Flaviu Turcu, care cu experiența sa bogată, fiind președinte de institut de cercetare, predând la câteva Universități, este un mare câștig. El vine alături de noi, să ne spună ce ar trebui să facem ca Turda să devină un oraș de talie europeană sau mondială. Este mare potențial la Turda, turistic, balnear, agrar. Doamna Felicia Mureșan este alături de noi, academician, cercetător de 10 ani. Liviu Chiriac (doctor în științe fizice). Sunt oameni remarcabili din toate domeniile, din artă și cultură, din sport, din administrație.” a declarat Mircea Irimie.

„Actualul primar are un singur contracandidat – Mircea Irimie. Pro România Turda propune un consiliu local al elitelor. Pro România nu are blat cu nimeni, mergem pe drumul nostru, candidăm, convingem cetățean cu cetățean.” a concluzionat Irimie.

Declarația completă a lui Mircea Irimie poate fi văzută în videoclipul de mai jos, începând cu minutul: 6:12

Cozmin Sașa are ca obiectiv principal al programului său de guvernare „crearea unui centru urban de referință la nivel zonal în care locuitorii săi să se bucure de condiții de viață, de dezvoltare profesională și personală optime, într-un mediu înconjurător curat, cu servicii publice de cea mai bună calitate, cu șanse și acces la locuri de muncă atractive, care să contribuie la creșterea calității vieții inclusiv la nivel județean și regional.”

Cozmin Sașa propune ca activitatea Primăriei din Câmpia Turzii să fie organizată în jurul a trei direcții: generală, tehnică și economică, în paralel cu instituția Arhitectului Șef.

„Am intrat în competiția aceasta, nu pentru că am nevoie de un loc de muncă bine plătit și nici nu am nevoie de un birou mai mare. Sunt convins că lucrurile trebuie făcute altfel. Dacă nu schimbăm modul în care se desfășoară lucrurile în Primărie astăzi, ne trezim că mai trec 30 de ani și ne învârtim în același sens giratoriu, fără să ieșim pe o direcție bună.” A declarat Cozmin Sașa.

Candidatul Pro România, a continuat: „Vrem să modernizăm activitatea în Primărie, care să aibă efect principal creșterea calității vieții în Câmpia Turzii. Organigrama de azi, nu mai corespunde din punct de vedere funcțional și vedem rezultatele care nu mai servesc interesului nostru. Propunem un departament pentru proiecte finanțate cu fondurile europene. Vrem să atragem 40 de milioane de euro, într-un mandat de patru ani. Astăzi, rezultatele sunt modeste dacă ne comparăm cu alte UAT-uri. Vrem să înființăm un parc fotovoltaic, ca să asigure suficientă energie electrică pentru iluminatul public.”

Declarația completă a lui Cozmin Sașa poate fi văzută în videoclipul de mai jos, începând cu minutul: 21:15

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator