fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

avram gal ct

Când am optat pentru politică mi-am asumat expunerea în fața opiniei publice și expunerea la posibilitatea fabricării unor dosare politice care nu au nimic de a face cu justiția.

Cu toate că soluția dată de către judecătorul de cameră preliminară m-a surprins și dezamăgit, încrederea mea în justiție nu s-a zdruncinat, rămân convins că există judecători care vor înțelege substratul politic al dosarului.

Pe această cale aș adresa o întrebare tuturor oamenilor care cunosc și înfăptuiesc justiția: ați mai întâlnit spețe în care autorii faptei de fals în înscrisuri oficiale să nu fie trimiși în judecată, procurorul apreciind că nu se impune începerea urmăririi penale in personam deoarece nu există interes public și să fie trimiși în judecată presupuși instigatori la comiterea acelei fapte pentru care nu a existat inters public pentru a fi cercetată?

Ei bine, în dosarul aflat pe rolul instanțelor și în care figurez, situația este exact așa: sunt acuzat că aș fi instigat la săvârșirea unei fapte de fals pentru care procurorul a înțeles să stingă acțiunea penală în ceea ce îi privește pe autorii falsului pe motivul că nu există interes public în urmărirea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Desi pentru fals nu a existat interes public, acuzatorii au decis că pentru instigarea la acea faptă există un interes major care să justifice trimiterea în judectă a instigatorilor, la baza acuzației stând declarațiile de martor ale celor trei autori ai falsului.

Se poate, din păcate să se aplice dublul standard dacă faci politică: unii care au făcut un fals nu sunt urmăriți și nici trimiși în judecată, ci sunt audiați ca martori, iar alții, cu funcții politice sunt cercetați, acuzați și trimiși în judecată pentru instigarea la fapta autorilor lipsită de importanță. 

Am susținut în cererile și excepțiile formulate în fața judecătorului de cameră preliminară că din moment ce constatarea lipsei interesului public pentru exercitarea acțiunii penale cu privire la fapta de  fals intelectual în înscrisuri oficiale, are efecte in rem, stabilindu-se de către procuror că fapta săvârșită la care s-ar fi instigat nu prezintă un pericol social major, în mod automat, presupusa acțiune de instigare ar fi trebuit să se  rezuma la instigarea la o faptă care nu prezintă pericol social major și pentru care lipsește interesul public de a se exercita acțiunea penală, dar se pare că judecătorul de cameră preliminară are o altă viziune.

Rămâne de văzut cum se va motiva încheierea judecătorului de cameră preliminară, îmi voi exercita drepturile procesuale cu bună credință și plin de speranța că justiția se va înfăptui.

Îi asigur pe toți cei care m-au susținut, mă susțin sau mă vor susține, pe toți cei care mă cunosc și îmi cunosc implicarea în viața civică a orașului meu, că un dosar politic început încă din anul 2016 nu a reușit să își atingă scopul de a mă îndepărta din viața politică așa cum și-au dorit unii, ci m-au determinat să lupt încrezător în justiția română și în cea divină.

Avram GAL - candidat la funcția de Primar

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate