fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Poza Cuc Nicolae Alexandru

Domnule Alexandru Cuc, de ce doriți să candidați din partea PRO România la Primăria din Ceanu Mare?

Eu locuiesc și muncesc aici în Cean de câțiva ani buni, așa că am avut ocazia să văd și ce merge și ce nu merge în comună. Mi-am dat seama că la Primărie este exact ca și în mediul privat, acolo unde lucrez eu: dacă ai un manager cu viziune, lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună; dacă ai pe cineva care așteaptă numai să i se termine programul, să ajungă acasă mai repede și să-i vină niște bani la final de lună, atunci lucrurile nu au cum să meargă așa cum trebuie. 

Am decis să candidez la Primărie pentru că eu chiar cred că de acolo ai multe pârghii pentru a putea dezvolta proiecte pentru comunitate. M-am regăsit în suflul tânăr pe care îl aduce PRO România și în dorința acestui partid de a face politică și politici pentru oameni, nu pentru interese particulare. Și atunci am stat și m-am gândit că uite, comuna noastră este destul de întinsă ca suprafață; satele aparținătoare care sunt de-a lungul drumurilor județene au fost puțin mai avantajate decât celelalte, dar și cei din Valea lui Cati sau din Morțești sau din Hodăi-Boian au dreptul la o viață mai bună și la un trai mai decent. 

Am înțeles. Ce credeți că lipsește acestei comune pentru a pătrunde într-o ligă superioară, în rândul comunelor-model?

Sunt multe proiecte făcute doar pe jumătate. Eu îmi doresc condiții egale de trai pentru toți cei peste 4000 de locuitori ai comunei. În primul rând, trebuie să asfaltăm toate drumurile comunale, adică să ajungem și în Dosu Napului cu asfalt, de exemplu, nu să ne oprim la Cean. În paralel cu asfaltarea, trebuie făcute sau, după caz, refăcute trotuarele, șanțurile și acostamentele din toate satele aparținătoare. Înainte de asta, trebuie să ne interesăm cum să realizăm un proiect pentru rețeaua de canalizare, care iarăși este importantă, peste tot în comună.

În comuna Ceanu Mare sunt destul de mulți tineri. Pentru ei v-ați gândit la ceva?

Așa este. Tinerii din mediul rural merită o atenție deosebită, pentru că sunt cei care pot duce tradițiile mai departe și care vor menține viu satul românesc, prin urmare trebuie să ne gândim foarte bine la cum putem face să îi atragem să rămână aici. Pentru ei, va trebui să identificăm loturile din rezerva Primăriei care sunt în intravilan, după care le vom pune la dispoziție terenuri pentru locuințe, cu titlu gratuit, celor sub 35 de ani. Desigur, putem face asta mult mai bine după ce avem o cadastrare și întabulare generală la nivel de comună; așa vom ști clar care teren al cui este, plus amplasamentul. De altfel, după ce terminăm cadastrarea și întăbularea, în mod cert vor crește și prețurile parcelelor, indiferent că vorbim despre teren arabil sau intravilan.

Credeți că în Ceanu Mare se vor resimți efectele pandemiei de COVID-19? Ce se poate face în acest sens?

Cred că efectele pandemiei – și mă refer la efectele economice – se resimt peste tot. Noi aici în comună nu am avut focare de infecție cu COVID, însă clar simțim că oamenii încep să nu mai aibă multe resurse financiare. Colegii mei de la PRO România au pregătit un plan coerent pentru relansarea economică, punând accent pe inovație și pe folosirea eficientă a resurselor locale. Pe lângă asta, strict pentru Cean, îmi propun să fac toate demersurile pentru reînființarea agenției CEC Bank, cred că este important să avem acces facil la servicii bancare aici, la noi în comună.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate