fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cristina burciu pnl

Tinerii sunt în centrul preocupărilor guvernamentale privind relansarea economică, prin prioritizarea investițiilor în capitalul uman și valorificarea resurselor strategice ale țării. Astfel, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, prezentat de Executiv sub genericul „Reclădim România”, are un capitol distinct adresat tinerilor. Documentul prevede un buget de 300 de milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor. Valoarea granturilor acordate pentru acțiuni antreprenoriale este de 25.000 euro, sursele de finanțare fiind fondurile UE – POCU, Axa Prioritară 1,2 și cofinanțare din bugetul de stat.

Obiectivul acestui program este asigurarea integrării în muncă a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani prin crearea de noi locuri de muncă, inițierea tinerilor în antreprenoriat, asigurarea unor programe de calificare, ucenicia la locul de muncă, a doua șansă. 

Implementarea acestui plan va duce la crearea unui număr estimat de 1.750 de noi locuri de muncă. De asemenea, se estimează că peste 55.000 de tineri vor participa la cursurile de pregătire pentru învățarea de meserii, iar alți 18.000 vor fi integrați în câmpul muncii.

O altă măsură de sprijin destinată tinerilor se referă la acordarea unui sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei, pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani. Obiectivul este, pe de o parte, protejarea angajaților tineri, prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare angajatorilor, iar pe de altă parte susținerea acestora de a rezista pe piață în această perioadă dificilă. Obligația firmelor beneficiare este de a păstra angajații tineri în activitate pentru minim 12 luni după ce au beneficiat de măsură, valoarea estimată a acestei acțiuni fiind de 1,5 miliarde lei/an. 

Nu în ultimul rând, Executivul stimulează desfășurarea muncii în regim de telemuncă. În acest sens, s-a decis acordarea unui sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT, pentru angajații care desfășoară activități în regim de telemuncă în perioada stării de urgență/alertă, marea majoritate a beneficiarilor fiind tineri.

În concluzie, remarcăm preocuparea activă a guvernării pentru sprijinirea tinerilor în a-și găsi locuri de muncă, deoarece este evident că susținerea tinerei generații reprezintă un punct important în dezvoltarea sustenabilă a României în perioada următoare.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate