fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Adrian Popa

  1. Domule Popa sunteți candidatul PRO România la Primăria Iara. Ce v-a determinat să luați decizia de a candida și care sunt principalele motive pentru care cetățenii ar trebui să vă susțină?

Da, într-adevăr sunt candidatul Partidului Pro România la funcția de primar al comunei Iara. În primul rând, aș dori să mă prezint: sunt născut și crescut în comuna Iara, fiind fiul cel mic al tâmplarului Popa Ioan, poreclit Gogonu și al Margaretei. Am plecat devreme de acasă, din locurile natale, la vârsta de 14 ani, urmând cursurile Liceului Teoretic "Mihai Viteazul" din Turda, apoi ale Facultății de Științe Economice din Cluj-Napoca. Începând cu anul 1995 și până în luna ianuarie 2020 am fost cadru militar activ, urcând pe treptele carierei militare de la gradul de sg. maj până la cea de lt. Colonel. Din acești 25 de ani de carieră militară, 17 i-am petrecut în domeniul financiar, fiind contabil șef la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj, Unitatea Specială de Aviație Cluj și Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj. Sunt căsătorit cu Gabriela, a cărei familie este tot din Iara, satele Făgetul Ierii și Cacova Ierii, având împreună un fiu, pe Alexandru.

După cum vedeți, toată familia mea își are originile în comuna Iara . Am făcut această scurtă prezentare pentru a înțelege mai ușor răspunsul la întrebarea dumneavoastră: "Ce m-a determinat să candidez la funcția de primar?”. În primul rând, dorința de a mă întoarce în locurile natale și a-mi pune în slujba cetățeanului și a comunității experiența și cunoștințele dobândite în cei 25 de ani de carieră militară, onestitatea, cinstea și curajul de a face ceva pentru locuitorii comunei, de a le reda încrederea și speranța spre o viață mai bună. Pentru mine, cea mai importantă investiție o reprezintă OMUL, Cetățeanul comunei Iara!

Trăim într-o societate din ce în ce mai dezbinată, plină de ură și invidie, în care se pune accentul pe bunurile materiale, iar din acest motiv îmi doresc să pun accentul pe om, pe nevoile, dorințele, speranța și bucuria lui.

Al doilea motiv este reprezentat de echipa care se află lângă mine, o echipă minunată de tineri, cât și oameni cu experiență, care îmi dau încredere că se poate și la Iara. Am descoperit aici tineri dornici de a fi ascultați și înțeleși, printre care: Gabriel, Florin, Adi, Răzvan, Raul, Cristian, Radu, Carla, Sorin, Rareș etc, care, în cadrul Asociației "Noi suntem Impact IARA", au realizat lucruri frumoase și deosebite pentru locuitorii acestei comune. Această echipă de tineri este completată de oameni cu experiență și buni gospodari, cum ar fi: Radu Bica, Cristian Dragan, Ilea Gigel, etc. 

Am făcut aceste prezentări mai detaliate pentru ca locuitorii comunei Iara să mă cunoască mai bine și să înțeleagă adevăratele motive pentru care ar trebui să ne susțină. Principiile pe care ne bazăm sunt: integritatea, cinstea, experiența, dorința de a face bine și totodată certitudinea că eu și echipa mea din PRO România Iara venim să unim, nu să dezbinăm oamenii. Noi reprezentăm calea de mijloc a celor două partide, PNL și PSD, care au condus politic destinele comunei vreme de 30 de ani. Să nu uităm faptul că, acum 16 ani, actualul primar, domnul Popa Ioan Dorin, a câștigat alegerile din partea unui partid mic, PUNR, eveniment care a evidențiat faptul că a contat omul, nu culoarea politică. Exact așa dorim și noi azi, să vedeți omul: Adrian Popa.

2. Care credeți că sunt principalele probleme cu care se confruntă comuna și ce soluții propuneți pentru acestea.

În momentul de față, principalele probleme sunt: 

  • lipsa modernizării drumurilor comunale și a drumurilor interioare din comună;
  • lipsa rețelei de apă potabilă în satele: Agriș, Borzești, Măgura Ierii, Valea Agrișului, Valea Vadului și Mașca;
  • numărul redus de agenți economici din comună, problemă care duce la oferte limitate ale locurilor de muncă, de unde rezultă tendința de migrarea a tinerilor din comunitate;
  • slaba implicare a autorităților locale privind dezvoltarea potențialului agricol și turistic;

Soluțiile noastre pentru problemele prezentate mai sus sunt următoarele: 

  • atragerea fondurilor europene și a fondurilor de la bugetul de stat pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere (asfaltarea tuturor drumurilor comunale de legătură între localitatea de reședință Iara și toate cele 13 sate adiacente, realizarea de trotuare și rigole), precum și a infrastructurii rețelei de apă potabilă pentru satele menționate mai sus;
  • implicarea autorităților locale prin atragerea de investiții realizate de agenții economici, cu scopul creării locurilor de muncă, cât și sprijinirea tuturor antreprenorilor locali pentru dezvoltarea propriilor afaceri; 
  • susținerea fermierilor locali prin punerea la dispoziție a consultanților din diferite domenii cu scopul de a-și crea o piață de desfacere, pentru creșterea producției, folosirea pământului la capacitate maximă, crearea magazinelor de produse locale. 

Comuna Iara dispune de o zonă turistică cu potențial enorm, iar noi dorim să punem accent pe valorificarea traseelor turistice: Cacova Ierii-Masca-Valea Vadului-Muntele Băișorii și Cheile Borzestiului-Buru-Lungești-Ocolisel, iar totodată dorim să sprijinim comunitatea în dezvoltarea pensiunilor agroturistice. Aceste lucruri vor aduce în comună turiști, iar pe viitor se pot dezvolta sărbători pentru păstrarea și promovarea tradițiilor, festivaluri de muzică etc.

 3. Cum vedeți viitorul comunei pe termen lung? 

O problemă majoră a comunității din Iara o reprezintă îmbătrânirea populației și migrarea tinerilor către zonele urbane, Cluj-Napoca și Turda. Proiectul nostru pe termen lung are în vedere crearea mediului optim pentru tineri de a reveni în locurile natale și atragerea generației tinere prin oferirea de locuri de muncă în domenii precum sănătate, învățământ, mediu de afaceri. Aceste lucruri pot fi realizate prin punerea la dispoziție de către Primăria Iara a terenului necesar dezvoltării economice și rezidențiale. Acest fapt presupunând și dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități publice.

 4. Un mesaj pentru cetățenii care vor vota pe data de 27 septembrie:

Stimați cetățeni ai comunei Iara, în data de 27 septembrie aveți ocazia de a-l vota pe Adrian Popa - omul, de a vota schimbarea și alternativa. Dați-mi șansa de a vă demonstra că se poate și la Iara: "Uniți PROsperăm, votați PRO România!"

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate