fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

cristina burciu

Executivul continuă măsurile de relansare a vieții românilor afectați de pandemia coronavirusului, cuprinse în Programul „Reclădim România”. 

Una dintre prevederile importante ale acestuia este acordarea de tichete valorice de 180 lei/lunar pentru persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, care în prezent au venituri sub nivelul pensiei minime socială. 

Acești pensionari vor putea folosi tichetele pentru achiziționarea unei mese calde, bugetul destinat acestui proiect fiind de circa 100 de milioane de euro.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv cele legate de vârsta de minim 75 de ani și primirea pensiei minime sociale de 704 lei. 

Măsura amintită va sprijini în mod direct și antreprenorii din sectorul Horeca, deoarece ei vor putea livra alimentele persoanelor vârstnice destinatare ale programului. 

Consider lăudabil că Guvernul sprijină categoriile persoanelor defavorizate, iar pensionarii cu pensia minimă sunt, fără îndoială, cei mai afectați de efectele crizei epidemiologice din ultima perioadă.

În acest fel, Executivul a prioritizat demersurile sociale, canalizându-le înspre segmentele populației care au cel mai mare nevoie de ajutor în urma pandemiei.

Mesele calde primite în baza acestor tichete electronice vor fi decontate din fonduri externe nerambursabile, precum şi distribuirea acestora, din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate. 

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, primăriile vor fi responsabile de distribuirea tichetelor valorice către persoanele vârstnice eligibile, precum și de oferirea informațiilor complete privind folosirea acestora în scopul procurării meselor calde zilnice.

În opinia mea, este o acțiune consistentă a guvernării pentru creșterea calității vieții celor vârstnici în aceste vremuri complicate, numărul beneficiarilor pensiei minime sociale fiind în prezent de aproximativ 900.000. 

Faptul că prin tichetele valorice vor primi în plus mai mult de un sfert din pensia actuală reprezintă, cu siguranță, un ajutor binevenit pentru acești pensionari cu venituri mici, ce le va ușura considerabil viața de zi cu zi. 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate