fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

1 Comentariu

edu elite 10iulie

Steluta Cataniciu

Deputatul clujean Steluța Cătăniciu a fost singurul parlamentar prezent care s-a abținut la votul inițiativei civice "Fără penali în funcții publice", care a avut loc marți, 14 iulie, în plenul Camerei Deputaților, informează siteul ziare.com.

"In cadrul dezbaterii din comisia juridica am propus un amendament, in sensul interzicerii de a mai ocupa functii publice tuturor celor condamnati prin hotarari definitive ale instantelor de judecata. La aceasta ora, prin proiectul votat azi, le este interzis sa ocupe functii publice doar celor condamnati definitiv la pedepse privative de libertate, fiind exceptati cei care au fost condamnati definitiv la pedeapsa amenzii penale. Daca acestia raman exceptati, cream "categorii diferite de penali".

Adica, unii sunt mai penali decat altii, iar proiectul este strict o actiune politicianista, scoasa acum pentru voturi. Pedepsele se aplica diferit, in functie de instante, de persoane. Pentru asta suntem cel mai des condamnati la CEDO: pentru solutii neunitare.", a precizat deputata, citată de sursa menționată.

Motivul pentru care s-a abținut de la vot este respingerea amendamentului propus.

"Amendamentul a fost respins, acesta fiind motivul pentru care m-am abtinut. Consider ca este strict o actiune politicianista, pentru voturi. Nu era nicio graba, doar strict legata de campania care se apropie, altfel nu inteleg motivul pentru care s-a respins amendamentul. Condamnat penal, este si cel cu amenda penala si cel cu pedeapsa privativa de libertate. La aceasta ora, judecatorii au posibilitatea procedurala de a le interzice, prin masuri complementare, dreptul persoanelor condamnate sa ocupe functii publice. Trebuia sa nu ne grabim, si sa interzicem tuturor celor condamnati prin hotarari definitive pronuntate de instantele judecatoresti sa mai ocupe functii publice.", a declarat pentru Ziare.com, Steluța Cătăniciu.

Deputatul clujean a intrat în Parlament pe listele ALDE, însă în prezent a trecut la PPU-SL. În trecut, a mai fost pe la PDL și apoi la PNL.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate