fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Fostul consilier local de la Câmpia Turzii, Vasile Tot, a câștigat în prima instanță procesul cu PPU-SL, partid care l-a exclus din rândurile sale, decizie în urma căreia și-a pierdut și calitatea de membru în Consiliul Local. Consecința procesului: redobândirea calității de consilier local!

”Respinge excepțiile lipsei calității procesuale pasive, a tardivității petitului 2 al cererii, a inadmisibilității și tardivității cererii, invocate de către pârâtul Partidul Puterii Umaniste Social Liberal, Admite acțiunea formulată de către reclamantul TOT VASILE SIMION în contradictoriu cu pârâţii PARTIDUL PUTERII UMANISTE SOCIAL LIBERAL, sediul central, PARTIDUL PUTERII UMANISTE SOCIAL LIBERAL filiala Câmpia Turzii, PARTIDUL PUTERII UMANISTE SOCIAL LIBERAL filiala Cluj și în consecință: Anulează Hotărârea Biroului Executiv Local al PPU s-l Câmpia Turzii nr. 1 din 27.11.2018, anulează Hotărârea Consiliului Judeţean al PPU s-l filiala Cluj nr. 1 din 28.11.2018, anulează Hotărârea Biroului Executiv Permanent al PPU s-l nr. 38 din 29.11.2018, și drept urmare, Repune reclamantul în situaţia anterioară, aceea de membru de partid, cu consecința redobândirii calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al mun. Câmpia Turzii. Obligă pe pârâții să achite reclamantului suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.”, se precizează în Hotărârea 302/10.07.2020 a Tribunalului Cluj, care poate fi atacată cu apel.

Consilierului PPU-SL Vasile Tot, din Consiliul Local Câmpia Turzii, i-a încetat mandatul înainte de expirarea duratei normale, conform unui ordin emis de Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș! Asta după ce Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal) - filiala Cluj a depus o adresă spre Prefectură, cu câteva anexe, în care motiva faptul că Vasile Tot a fost exclus din partid, iar pe cale de cobsecință își pierde mandatul de consilier local, în locul său fiind promovată o altă persoană, Liviu man, care a preluat calitatea de consilier local din partea PPU-SL.

Consilierul local Vasile Tot a susținut la acea vreme că nu a avut habar despre această decizie a partidului, de care a aflat, printr-un email transmis în 23.12.2018, dar în care nu se preciza niciun motiv. Vasile Tot spune că a depus sesizări și contestații atât înspre partid, cât și înspre Prefectură, în care a atras atenția că nu i s-au respatat drepturile. Conform spuselor sale, decizia privind excluderea din partid ar fi fost luată în 27.11.2018, a fost aprobată la Cluj în ședință în 28.11.2018, iar apoi în forurile de la București în 29.11.2018. Practic, în 3 zile totul s-a finalizat, fără ca Vasile Tot să fie informat, în vreun fel, conform spuselor sale.

Vasile Tot susține că niciun coleg de partid nu i-a spus despre vreo posibilă ședință în care să se discute excluderea sa din partid, cu atât mai mult cu cât avea 2 colegi în Consiliul Local, respectiv Mariana Cîmpean (fost președinte) și Vasile Soporan (actual președinte), care s-ar fi ținut în 27 noiembrie 2018. Consilierul local din Câmpia Turzii, împotriva căruia s-a emis un ordin de încetare a mandatului, a spus atunci că este hotărât să-și caute dreptatea, motiv pentru care a depus inclusiv o plângere penală în acest sens.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate