fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Poza Cozmin Sasa Turda News

Domnule Cozmin Sașa, de curând a apărut în presa locală un sondaj de opinie referitor la intenția de vot a cetățenilor pentru viitoarele alegeri locale, iar dumneavoastră nu sunteți printre primii doi candidați favoriți pentru ocuparea fotoliului de Primar al municipiului Câmpia Turzii. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

Cred că, în general, trebuie să fim foarte atenți atunci când vedem astfel de sondaje. Un poll propus pe o pagină web a unei publicații nu are nicio legătură cu un sondaj de opinie în adevăratul sens al cuvântului. În primul rând, îi lipsește reprezentativitatea: respondenții sunt din rândul cititorilor respectivei publicații și mai ales din rândul susținătorilor candidaților testați. Dacă vreți, nu este vorba nici măcar de o tendință de vot înspre un anumit candidat, ca să nu mai vorbim de predicții în adevăratul sens al cuvântului; testează cel mult capacitatea de mobilizare a susținătorilor, care se adună în jurul candidatului favorit și îi acordă votul online pentru a da bine rezultatele așa-zisului sondaj.

Eu am încredere în cetățenii din orașul meu că nu se lasă păcăliți de astfel de tertipuri ieftine de manipulare. Ca să câștigi Primăria din Câmpia Turzii ai nevoie să vii în fața oamenilor cu proiecte concrete, nu cu exerciții de imagine!

Că veni vorba despre proiecte concrete, ce credeți că ar putea face administrația publică locală pentru relansarea economică post-pandemie?

Împreună cu colegii mei de la PRO România, am gândit deja un proiect de guvernanță locală pe mai multe paliere, inclusiv în ceea ce privește relația dintre municipalitate – Primărie – și mediul privat. Nu putem aștepta exclusiv măsuri de la centru; zilele acestea au avut loc consultări între Președintele Iohannis și Guvernul lui Ludovic Orban pentru a se găsi măsuri de relansare economică, dar eu sincer nu am văzut să iasă vreunul dintre ei și să spună ceva concret.

Revenind la acțiunile pe plan local, cred că trebuie să schimbăm radical modul de abordare; nu mai putem aștepta ca investitorii să vină de la sine, trebuie să facem noi pași spre ei; în primul rând, trebuie să facem o analiză pertinentă a situației actuale din Câmpia Turzii, din perspectiva oportunităților de investiții, o analiză SWOT sau ceva asemănător, pe domenii economice. Apoi, o echipă de experți (pot fi din Primărie sau/și experți independenți) ar trebui să gândească un pachet de beneficii care să poată fi pus pe masa agenților economici – beneficii fiscale în primul rând, dar și materiale de exemplu – se pot identifica spații din patrimoniul Primăriei care pot fi puse la dispoziție, pentru o chirie modică, pentru derularea diverselor activități economice.

Următorul pas este identificarea potențialilor investitori și ofertarea lor. Astfel, administrația locală poate juca un rol realmente activ în atragerea investitorilor, nu poate fi la infinit Ileana Cosânzeana care îl așteaptă pe Făt-Frumos să o salveze cu un cal alb!

Ceea ce ne propuneți dumneavoastră pare, într-adevăr, să schimbe paradigmele de guvernare locală, vă doresc să reușiți să faceți asta, de dragul orașului Câmpia Turzii. Dar credeți că, dacă veți fi ales primar, veți reuși să-i convingeți pe cei din Consiliul Local să vă susțină în demersurile dumneavoastră? Întreb asta pentru că PRO România este un partid relativ tânăr, aflat la prima confruntare electorală pentru acest tip de alegeri, și cel mai probabil ați reuși să aveți majoritate doar prin alianță cu alte formațiuni.

Da, bună întrebare. Eu cred că interesul tuturor este acela ca municipiul Câmpia Turzii să redevină un punct important pe harta economică a regiunii; asta se va reflecta în creșterea numărului locurilor de muncă, în modernizarea spațiilor comune – parcuri, alei, străzi, trotuare, și implicit în creșterea calității vieții fiecărui cetățean în parte. Dacă viitorii consilieri locali, indiferent din ce partid provin, nu vor avea în vedere în primul rând acest lucru, înseamnă că asistăm la o mare mascaradă electorală și singurul lucru care contează este să prindă o bucată cât mai mare din ciolan.

Nu cred neapărat în alianțe, ci cred în puterea interesului comun. Am declarat deja că nu sunt dispus să fac alianțe electorale nici cu PSD, nici cu ALDE. Sunt convins că oamenii s-au săturat de struțo-cămile din astea făcute numai pentru ca unii să aibă beneficii imediate, cred că este vremea să punem pe primul loc doar interesul cetățeanului; pentru că noi trebuie să reconstruim un oraș în care să își dorească să trăiască și copiii, și nepoții noștri! Ca să revin la întrebarea dumneavoastră – eu cred că un proiect bun de guvernanță locală poate să strângă în jurul lui susținerea necesară punerii lui în aplicare.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate