fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

pod ceanu 

Un pod din comuna Ceanu Mare, sat Iacobeni aștepta să fie reparat încă din toamna anului 2019. Timp de 7-8 luni, sătenii au trimis sesizări și notificări către Primărie, dar fără rezolvare. În luna mai, anul 2020, doamna primar Moldovan Liliana comunică cetățenilor pe care îi servește via Facebook următoarea situație: „datorită vechimii acestuia și a utilajelor moderne cu gabarit foarte mare care îl traversează, podul a cedat”. Specialistul adus la fața locului de către doamna primar susține că nu poate fi reparat și e nevoie de achiziționarea unui pod „corespunzător, cu o lungime de 7 m, diametru 1200 și armătura metalică”. Zis și făcut...părea făcut. Doamna primar a anunțat că podul va ajunge în Iacobeni după 10 zile. 

Cum a fost reparat podul până la urmă?

Doamna primar a trimis o echipă de „specialiști” plătiți din ajutor social care au turnat pietriș, au amestecat nisip cu apă și astfel a apărut podul nou din satul Iacobeni. 

Probabil că doamna primar Moldovan Liliana nu a mai avut răbdare să sosească podul corespunzător, cu lungime de 7 m, diametru 1200 și armătura metalică având în vedere că alegerile locale se apropie cu pași repezi. 

Tocmai astfel de reprezentanți politici caută oamenii să schimbe cu prilejul alegerilor locale din 2020. Primari care promit și nu fac, primari care păcălesc votanții cu drumuri și asfaltări în prag de alegeri, primari care folosesc muncitori plătiți din banii votantului pentru lucrări neconforme. 

Podul construit rapid de către muncitorii plătiți din ajutor social la ordinele doamnei primar Moldovan Liliana nu va ține patru ani cât durează un mandat de primar. Va ține câteva luni pentru că e făcut fără autorizație, fără documentație tehnică, fără proiect și fără materiale durabile. 

Acțiunea „specialiștilor” plătiți din ajutor social poate fi observată în video, iar cei care o urmăresc pe doamna primar Moldovan Liliana pe Facebook pot vedea cu ochiul liber cum stimabila promite un pod corespunzător care urma să vină în 10 zile. 

Mai grav este faptul că din cauza administrației locale ineficiente și mincinoase, oamenii au de suferit. În luna mai, podul s-a surpat în timp ce era traversat de o ambulanță. Dacă doamna primar asculta sesizările votanților, podul corespunzător și cu armătură metalică era achiziționat și pus în serviciul oamenilor încă de anul trecut. 

Dar după 8 luni de așteptare și expertiza unui specialist, podul din satul Iacobeni a fost totuși reparabil cu o echipă adusă pe grabă și plătită din ajutor social, tipic românesc: fără studiu tehnic și proiect, doar cu nisip, apă și pietriș. 

Pentru binele doamnei primar Moldovan Liliana ar fi bine ca podul făcut din gălețile muncitorilor asistați sociali să reziste până la alegerile locale. 

Vasile Cristian Lungu

Senator PMP, Senatul României

Poza postare FB primar Ceanu Mare

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate