fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

poza Ioan Mihai Sukosd

Domnul Ioan Mihai Sukosd este candidatul PRO România pentru Primăria comunei Mihai Viteazu: ­˝cred că nimeni nu are un plan precis de ieșire din criza generată de pandemia de coronavirus; avem nevoie de persoane cu viziune, interesate cu adevărat de bunăstarea comunității; PRO România are o echipă de oameni competenți, specialiști de top în diverse domenii de activitate, care pot veni cu un plan de acțiuni care să ajute la normalizarea vieții economice și sociale˝.

Domnule Sukosd, trăim vremuri complicate. Toată situația generată de pandemia de COVID-19 ne-a afectat pe toți, în toate domeniile. Cum vedeți dumneavoastră ieșirea din această situație? 

În primul rând vă mulțumesc pentru oportunitatea de a intra în dialog cu cititorii dumneavoastră. Ca să vă răspund direct la întrebare – sincer, cred că nimeni nu are în acest moment o strategie unitară, cu pași clari, pe care să o putem urma pentru a depăși această situație. Dar sunt convins că vor reuși acele comunități care sunt conduse de oameni de bună-credință, cu viziune. Asta cred că va fi foarte important să se întâmple la următoarele alegeri, cetățenii să fie conștienți că avem nevoie de persoane cu viziune, interesate cu adevărat de bunăstarea comunității, de creșterea calității vieții. PRO România are o echipă de oameni competenți, specialiști de top în diverse domenii de activitate, care pot veni cu un plan de acțiuni care să ajute la normalizarea vieții economice și sociale.

În mod concret, credeți că Mihai Viteazu, comuna în care locuiți și dumneavoastră, a fost afectată de coronavirus?

Cred că ne-am obișnuit să învinuim coronavirusul pentru orice nu merge bine. Sigur, pandemia a generat situații cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, dar problemele grele cu care ne confruntăm nu sunt de acum. De exemplu, avem probleme cu situațiile generate de intemperii în agricultură. Dacă este secetă, așa cum începuse în primăvară, vedem necesitatea sistemelor de irigații care nu funcționează la standardele care ar trebui. Dacă vin ploile abundente, vedem cât de necesare ne-ar fi fost canalele de drenare a terenului de la marginea tarlalelor sau barierele naturale de copaci care au fost tăiați. Cred că viitoarea echipă care va conduce destinele comunei Mihai Viteazu va trebui să înceapă să rezolve din aceste situații. Nu ne mai putem lăsa la mâna destinului, a intemperiilor, să tragem clopotele dacă vin nori negri sau să scoatem obiecte bisericești în câmp ca să invocăm ploaia. Să nu mă înțelegeți greșit, nu subestimez puterea acestor lucruri, însă știți vorba aia: Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă! 

Ați văzut că Guventul lui Ludovic Orban întârzie să vină cu măsuri concrete pentru relansarea economiei. PRO România tot lansează public soluții și proiecte, sper ca cei de la putere să le preia și să le pună în aplicare.

Dacă veți fi viitorul primar al comunei Mihai Viteazu, care ar fi primul proiect pe care vă gândiți să îl implementați?

Aici merită să avem o discuție mai lungă. Sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute în comuna noastră, de la dezvoltarea infrastructurii rutiere, până la partea de turism (agro-turism, de ce nu, alături de valorificarea potențialului dat de obiectivele turistice care sunt amplasate pe raza comunei). Trebuie să ne axăm pe atragerea de fonduri nerambursabile, să depunem proiecte de finanțare, pentru că altfel e foarte greu să faci proiecte de anvergură din fonduri proprii sau să aștepți tot timpul bani de la guverne, care vin și nu prea. 

Dar dacă tot am deschis subiectul legat de agricultură, îmi doresc foarte mult să avem un sistem performant de irigații, care să funcționeze la cele mai înalte standarde. Îmi doresc să ajutăm micii producători locali cu partea de desfacere și promovare a produselor lor – zona noastră este foarte propice pentru culturile agricole, dar oamenii vând care pe unde pot; putem să cointeresăm comunele din jur, chiar și municipalitatea din Câmpia Turzii, și să dezvoltăm un cluster agricol. Am vorbit deja despre asta cu colegul meu Cozmin Sașa, candidatul PRO România la primăria din Câmpia Turzii, și vom veni în fața dumneavoastră cu un proiect închegat în acest sens.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator