fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

sorin saveanu

Vicereședinte al ALDE Turda, fostul viceprimar Sorin Săveanu, a dezvăluit faptul că a inițiat o mișcare politică care să ducă la unificarea forțelor pentru a fi dat jos primarul Cristian Matei, candidatul anunțat de PNL, însă până la urmă nu s-a concretizat acest proiect, dând de înțeles că actualul primar are ”oameni de decizie în toate partidele”, acesta fiind motivul pentru care în cele din urmă unificarea ”opoziției” nu s-a concretizat.

Într-o postare pe blogul său, Sorin Săveanu spune că ideea i-a venit după o discuție cu un membru PNL, despre care precizează că este în structurile de conducere dar nu ”foarte în față”, care i-ar fi spus că “Matei va câștiga pentru PNL primăria pentru că vor fi candidați de la fiecare partid, etc, etc” și că e sigură această strategie pentru că “…așa ne-a garantat Matei că rezolvă, deoarece are oameni de decizie în toate partidele”.

”Ce era de facut? Am trimis o scrisorica fiecarui partid din Turda, explicandu-le concluziile mele. Pornind de la ideea cum ca alegerile in doua tururi ar fi condus, cu siguranta, la schimbarea administratiei locale (concluzia analizei mele), solutia era sa facem un tur preliminar, in cerc restrans, intre noi (nu sariti… daca se accepta ideea, gaseam prin consens si modul de continuare…trebuia doar sa gandim numai si numai cu capul, fara orgolii si resentimente!), iar cel mai bun dintre candidati sa fie declarat si bineinteles sustinut ca si candidat comun si…gata! Detaliile concrete urmau a fi stabilite in comun si parafate intr-un gentlemen’s agreement.”, a spus Săveanu.

El a dat amănunte despre formațiunile care au acceptat întâlnirea.

”Pe scurt, asta a fost. Documentul a fost primit de urmatoarele formatiuni politice din Turda (in ordine alfabetica): ALDE, PLUS, PMP, PNTCD, POL, PRM, Pro Romania, PSD, UDMR, USR.

Pare simplu dar nu e. Veti vedea de ce.

Cu o singura exceptie, toata lumea a raspuns intr-un fel sau altul. Fara a nominaliza, ca n-ar fi fair, am avut raspunsuri incepand cu “nu vin pentru ca trebe sa candidez io, ca sa ies consilier” (macar omul a fost “barbat”), continuand cu “asta e singura solutie dar pe mine nu ma intereseaza” (de apreciat corectitudinea) si in final de genul “am primit, analizam si va vom contacta” (inca sunt in analiza!).

Am avut totusi surpriza placuta a unei prime intalniri intre reprezentanti de varf ai ALDE, PMP, POL si USR. Parea a fi promitator, principii acceptate, nominalizarea unui candidat comun urmand a se face prin consens dupa o analiza atenta in baza unei metodologii stabilite tot prin consens. Waw…”, a dezvăluit Sorin Săveanu.

Până la urmă, nici cele 4 partide menționate nu au mai ajuns la un acord, cei de la USR insistând că Andrei Suciu, fostul funcționar public al Primăriei Turda care a protejat jaful de la Zoo Turda (a ascuns informații de natură penală), să fie candidatul.

”N-a fost sa fie, ca urmare “ramane cum am stabilit”, vor fi vreo 10 candidati, majoritatea “iepuri” ai actualului primar care va castiga en fanfare. Bravo Cristi, te felicit de pe acum. In subsidiar, raman cu un gust amar amintindu-mi ca acu multi ani, cand incepeam scurta colaborare cu Stefanie, acesta imi spusese cu talc “ai grija cum te aliniezi, ca un oras ca Turda este condus 15-20 de ani de un grup de 4-5 persoane…” Bravo Dudule, dreptate ai avut…trecura deja 16 ani…”, a mai spus Săveanu.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate