fbpx

Pro România Cozmin Sașa
Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cristina burciu

În paralel cu măsurile de combatere a pandemiei noului coronavirus, Guvernul PNL a continuat și proiectele de dezvoltare a țării. Unul dintre obiectivele prioritare ale Executivului este realizarea de investiții masive în dezvoltarea infrastructurii de transport. Nu doar că a ținut deschise șantierele deja existente, dar a deschis și noi fronturi de lucru, pe 70 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.

Astfel, au început lucrările propriu-zise ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu deschiderea șantierului tronsonului 1, Sibiu-Boița. De asemenea, recent a fost semnat și contractul pentru secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești, respectiv tronsonul Curtea de Argeș-Pitești. 

Demararea lucrărilor și intrarea lor în linie dreaptă pentru toate tronsoanele autostrăzii demonstrează fără echivoc că guvernul liberal este preocupat de îmbunătățirea infrastructurii de transport a României, și, implicit, de majorarea gradului de confort al populației. În foarte scurt timp, guvernul urmează să primească și aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea tronsoanelor 1, 4 și 5 ale autostrăzii Sibiu-Pitești, așteptată de toți românii de 30 de ani. Îmbucurător este faptul că în doar o lună și jumătate constructorul tronsonului Sibiu-Boița a reușit să depășească stadiul fizic de execuție de 7%, fapt ce ne dă speranțe că investiția va decurge conform proiectului, fără sincope procedurale.

În paralel, se continuă lucrările la loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda, care ar fi trebuit să fie finalizate în urmă cu doi ani.  Responsabilii guvernamentali au solicitat constructorilor mobilizare și seriozitate, astfel încât obiectivul să fie finalizat la sfârșitul lui noiembrie, iar cei 40 de kilometri să fie deschiși circulației rutiere. Investițiile în infrastructură menționate sunt extrem de importante pentru toți românii, dar și pentru clujeni în special, deoarece finalizarea noilor tronsoane de autostradă va ușura circulația oamenilor din Cluj spre Capitală și spre vestul țării, ceea ce reprezintă noi oportunități de modernizare. 

Deputat PNL Cluj, CRISTINA BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate