fbpx

 
 
2 Comentarii

sondaj 1024x512

Sondajul lunii mai, privind intenția de vot pentru alegerile locale din Turda, în cazul partidelor politice, are rezultate surprinzătoare.

Pe locul 1 în urma voturilor exprimate a ieșit PMP Turda, cu 28,6%. Foarte aproape se află PNL Turda, cu 27,2%. Cele două partide sunt distanțate semnificativ față de alte partide.

PRM ocupă un loc surprinzător, cu 13,7% din voturi, în timp ce PSD are doar 9,8%. Pro România are 6,7%, în timp ce USR se află la limita lui 5%. De menționat că USR și PLUS au fost menționate separat (USR a făcut 4,9%, în timp ce PLUS a contabilizat 2,9%).

Celelalte partide au avut procente sub 2%.

”Cu siguranță datele nu reflectă într-o așa mare măsură intenția de vot a cetățeanului obișnuit, ci mai degrabă avem de-a face cu un rezultat al capacității de mobilizare pe organizații. Fiind în această perioadă, era de așteptat lipsa de interes a unora pentru un sondaj, însă am anunțat că vom face constant astfel de sondaje, până la alegerile locale. Pe de altă parte, nu ar fi exclus ca datele să reflecte și vizibilitatea organizațiilor în această perioadă. Am promovat sondajul cât de mult s-a putut. Astea sunt datele, astea le prezentăm! Precizez că nu avem pretenția că este un sondaj relevant, din punct de vedere al datelor colectate, însă poate reprezenta un test al capacității de mobilizare organizațională, dar și un test al vizibilității într-o perioadă mai ciudată, respectiv pe perioada stării de urgență”, a spus jurnalistul Gelu Florea, coordonatorul siteului TurdaNews.

Mai jos aveți datele, integral:

 

sondaj mai turda

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  RONBIT · 22:46 16.05.2020
  Unde putem vedea rezultatele și verifica că sunt corecte?

  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 00:01 17.05.2020
   În același mod în care ”vedeți” și alte sondaje:
   - rezultatele sunt anunțate de cei care l-au făcut (în acest caz, TurdaNews)
   Nu știm cum puteți verifica modul ”corect” în care a votat o persoană sau mai multe, de vreme ce noi am anunțat că nu deținem date despre persoane, fiind vorba despre un vot secret. ”Corect” sau ”incorect”, noi am contabilizat votul acordat.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate