fbpx

Icon Scrie un comentariu

pod aries adresa

Compania Națională de Investiții a anunțat de ce nu au început lucrările la podul de peste Arieș, într-un răspuns dat consilierului local al PMP Turda, Adrian Nap. Contractul pentru proiectare și executare a lucrărilor de reabilitare a fost semnat în luna iunie 2019! 

”În data de 11 aprilie 2020 am tras un semnal de alarmă în privința podului de peste Arieș, în condițiile în care ne apropiem de împlinirea unui an de la semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor, dar cei de la CNAIR/DRDP Cluj nu au mișcat nimic!”, spune consilierul PMP (postarea sa din 11 aprilie poate fi vizualizată AICI).

În iunie 2019, CNAIR anunța următoarele:

”Astăzi, 11.06.2019, CNAIR SA, prin DRDP Cluj a semnat contractul de proiectare și execuție reparații pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș la Turda cu ofertantul declarat câștigător SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI – ARL S.A.
Valoarea contractului este de 6.682.073 lei, fără TVA.
În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 14 luni, din care 60 de zile sunt prevăzute pentru activitatea de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.
Perioada de garanție este de 3 ani.
Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat și venituri proprii.”

Adrian Nap spune că răspunsul primit de la CNAIR este halucinant. ”Răspunsul pe care mi l-au dat cei de la CNAIR, prin directorul general Mariana Ioniță, este halucinant! Ei spun că nici până în prezent, la aproape 12 luni de la semnarea contractului, încă nu a fost finalizat proiectul tehnic, care trebuia terminat în... 2 luni!!!”, spune Adrian Nap.

În răspunsul primit de consilierul local al PMP Turda se precizează:

”În data de 26.09.2019 Antreprenorul General împreună cu Proiectantul, au predat proiectul tehnic spre analiză și aprobare Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj). Prin adresa din data de 08.11.2019, Consiliul Tehnico-Economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a solicitat revizuirea Proiectului Tehnic și încadrarea în indicatorii tehnico-economici ofertați.
În prezent, Antreprenorul General ARL Cluj nu a soluționat cerințele solicitate în cadrul CTE al DRDP Cluj. Proiectul nu a fost avizat, neputând fi obținută autorizația de construire. Nici până la această dată nu a fost predat în totalitate amplasamentul (zonele de racordare ale podului). Lucrările vor fi demarate după finalizarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire.
Traficul auto se va desfășura pe o rută alternativă, pe strada Armata Roșie, deoarece circulația pe pod va fi închisă pe perioada executării lucrărilor (conform contractului - 12 luni).
De asemenea, precizăm faptul că există alocare bugetară, astfel încât să continue execuția lucrărilor”.

Consilierul PMP spune că asta e bătaie de joc la adresa turdenilor!

”Personal, consider că este o bătaie de joc la adresa turdenilor, în condițiile în care contractul s-a semnat în iunie 2019, iar pentru activitatea de proiectare erau prevăzute 60 de zile. În prezent, suntem la peste 300 de zile de la semnarea contractului, proiectarea nu e încheiată, în teren nu s-a întâmplat nimic, iar CNAIR ne spune că lucrările vor fi demarate după finalizarea proiectului tehnic, fără să spună când se va produce acest lucru! Bătaie de joc!

În calitate de consilier local al PMP Turda, ca reprezentant al turdenilor în administrația locală, protestez public față de această batjocură la adresa turdenilor. Nu pot accepta această tărăgănare a lucrurilor, fără ca cineva să fie responsabil. Când s-a semnat contractul, s-a spus că vor fi 60 de zile pentru proiectare și 12 luni de execuție! Adică, podul trebuia să fie gata undeva în luna septembrie 2020! Suntem în mai 2020 și încă nu au gata proiectul tehnic, nu au obținut autorizația de construire, nu s-a predat amplasamentul în totalitate și nu a început niciun fel de lucrare la pod!”, consideră consilierul Adrian Nap, care este și președintele PMP Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator