fbpx

 
 
5 Comentarii

suciu oaia

Candidatul USR Turda la funcția de primar, Andrei Suciu, a făcut o declarație controversată în urmă cu câteva zile. El a anunțat că va bloca toate lucrările care se execută în acest moment!

”După ce USR va câștiga alegerile locale, primul lucru pe care il vom face va fi un audit general asupra tuturor contractelor care implică bani publici!”, a spus Andrei Suciu, care se pare că vrea să renunțe la toate proiectele pe fonduri europene, contractate de actuala administrație. Practic, toată Turda se va bloca din dezvoltare!

andreisuciu audit

Ce înseamnă această ”promisiune”?! Că toate lucrările vor fi blocate, pentru o perioadă de timp care nu poate fi estimată în acest moment, iar ulterior valoarea lucrărilor ar putea fi chiar mai mare decât cea inițială!

Așa s-a întâmplat și cu autostrada Transilvania, pentru cei care au ”uitat”. Guvernul Năstase a semnat contractul cu americanii de la Bechtel, pentru realizarea a 416 kilometri de autostradă între Brașov și Borș, la valoarea de 2,8 miliarde de euro, prin încredințare directă. Ulterior, lucrările au fost blocate (”audit”), s-a ajuns la renegocierea contractului prin 2009 (an în care s-au dat în circulație cei 42 de kilometri dintre Turda și Gilău), apoi s-a reziliat contractul. Asta nu a adus nicio ”bucurie”, de fapt, pentru cetățeanul de rând. Între timp, costurile de realizare a autostrăzii s-au dublat, ajungând la 5,3 miliarde de euro (însă, e posibil să fie chiar mai mult, pentru că deja s-au cheltuit 3,3 miliarde de euro de către Statul Român, în condițiile în care din cei 416 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, au fost dați în circulație 75 de kilometri, alți 39 de kilometri sunt în construcție, pentru 115 kilometri sunt în derulare licitații publice și urmează fie scoși la licitație încă 41 de kilometri.

Andrei Suciu are experiența ”auditelor” făcute aiurea. În 2015, în calitate de angajat al Primăriei Turda, a făcut parte dintr-o comisie care a ”inventariat” neregulile de la Zoo Turda. A declarat că el a făcut tabelul respectiv, din care rezulta că au fost lucrări decontate/plătite din banul public, dar care în realitate... nu existau! Ce credeți că a făcut Andrei Suciu cu acest ”audit”?! A mers să facă plângere, pentru că a intrat în posesia unor fapte de natură penală?! Nici vorbă! Din contră: a ascuns informațiile și chiar m-a dat în judecată pentru că am insistat să le facă publice (menționez că am câștigat definitiv procesul în care îmi cerea 10.000 de euro pentru că aș fi scris minciuni la adresa lui).

Cu ce au rămas turdenii după ”auditul” lui Andrei Suciu de la Zoo Turda?! Cu o ”gaură” de milioane de lei, din banul public! Însă, la vremea aceea, Andrei Suciu nu era chiar așa de ”exigent” cum se dă acum, în ceea ce privește jaful banului public...

Ba mai mult, a făcut un anunț din seria ”dacă ajung primar” și în privința lucrărilor de la Zoo Turda. Le va abandona și pe alea și va face un... parc public! Probabil, ca să acopere neregulile de acolo.

Citește detalii:

Andrei Suciu s-a dat de gol: vrea să ”îngroape” investiția de la Zoo Turda, ca să șteargă urmele jafului!

Pentru cei care nu știu, toate contractele cu finanțare europeană sunt riguros verificate, iar cheltuirea banului public este verificată la controalele Curții de Conturi (care a descoperit, inițial, și jaful de la Zoo Turda, pe care apoi l-a ascuns și Andrei Suciu!).

”Specialistul” a ajuns de râsul turdenilor!

”Specialistul” în construcții (după cum se autointitulează) s-a făcut de râs și cu o postare  mai ”tehnică”.

El a prezentat o poză despre ”cum aliniamentul zidului nu este respectat”, la una dintre lucrările din Turda, însă nu trebuie să fii specialist autointitulat ca să-ți dai seama că zidul la care face referire Andrei Suciu practic a ”ocolit” un stâlp al celor de la Electrica. Poate, după mintea lui Andrei Suciu, proiectantul și contructorii trebuiau să facă tunel prin stâlp pentru zid. 😂 Asta ca să nu mai vorbim de faptul că el face comparație între o lucrare finalizată și una care încă este în lucru.

andreisuciu zid

Andrei Suciu a ajuns ”celebru” cu propunerile sale, stârnind hazul turdenilor, după ce a anunțat că dacă ajunge primar în zonele cu lucrări, indiferent că sunt publice sau private, va pune panouri cu chipul său.

Ba chiar a și exemplificat cum vor arăta acestea, în cazul în care o societate comercială vrea să-și construiască un sediu (de exemplu).

85135711 10214013288601399 6169625700711006208 o

Mai multe detalii puteți citi aici:

Andrei Suciu vrea panouri obligatorii cu chipul lui! Asta da ”idee”!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dorel12 · 05:48 13.05.2020
  Sărăcuțul. Lasati-l in pace! Nu vedeți că-i in lumea lui ? Nu e cu toate țiglele pe casa. Auzi la el că să ajungă primar. 😂🤣😂
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ioanid fagadar · 08:47 13.05.2020
  as vrea sa ajunga primar macar pentru o zi, nu de alta dar poate iti inchide gurasi te va desfinta, barfitor "jurnalist"
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 13:51 13.05.2020
   Șansele să-mi închidă gura sunt nule!
   Dacă te referi la cei plătiți să-mi închidă gura, îți spun doar atât: mai devreme sau mai târziu, astfel de mafioți vor ajunge pe mâna justiției!
   Nu vă mai faceți iluzii cu ”desființarea”... Că ați văzut că nu merge.
   Și nu știu ce înțelegi tu prin ”bârfitor”, că n-am vorbit de modul cum l-a părăsit nevasta, ci de cu totul alte lucruri! Mai învățați cuvintele, mîi băieți, să nu ajungeți să spuneți că drumul public e al vostru și trebuie să faceți ce vreți! Că vedeți cum ”tătucul” vostru a ajuns să dea cu subsemnatul la Poliție...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Angela · 10:42 14.05.2020
  Mai lasa-ne cu povestile astea ca ne-am saturat Gelu Florea Mai schimba si tu placa

  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:18 14.05.2020
   Nu înțeleg cum ați ajuns dvs la concluzia că ați citit o ”poveste”.
   Dar înțeleg că faceți parte dintre puținii care mai cred ”poveștile” lui Andrei Suciu.
   Dar știți cum se spune: de Adevăr nu poți fugi, oricât te-ai strădui! Din păcate pentru Andrei Suciu...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate