marian morar
m install
nello construct

Cristina Burciu: IMM INVEST – un program de succes al guvernului PNL

zamblau eugen

Aplicația pentru IMM INVEST, lansată in data de 28 aprilie 2020, a înregistrat peste 32 000 de aplicații în numai câteva zile. Cifrele arată că programul este unul dorit cu adevărat de întreprinzători și începutul este un adevărat succes. Prin acest program, guvernul PNL susține capitalul și economia privata. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

Programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Aceasta este singura schema de garantare, creditare și ajutor de stat pentru IMM aprobată de Comisia Europeană, cu costuri de garantare 0, dobândă 0, comision de risc 0, de la ora actuală, din UE.

Gradul de multiplicare in economie este de minim 75 miliarde lei. În cadrul schemei de garantare se preconizează că va fi acordat sprijin pentru un număr de maximum 40.000 de IMM-uri. Estimăm că prin program vor fi menținute cca. 580.000 de locuri de muncă.

 

Biroul de Presă al Deputatului PNL Cluj Cristina Burciu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2