fbpx

Icon Scrie un comentariu

pro romania

Proiectul susținut de Mircea Irimie, lider PRO România Turda, cu privire la modificarea coeficientului și a nivelului de salarizare pentru kinetoterapeuți, fiziokinetoterapeuți și profesori de cultură fizică medicală, a primit avizul Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. 

”Le mulțumesc colegilor de la PRO România și în special domnului președinte Victor Ponta pentru că au susținut această inițiativă; cauza fizioterapeuților este una pentru care m-am luptat îndelung, atât în timpul mandatului meu de deputat, cât și ulterior. Mă bucur că în PRO România funcționăm ca o echipă și ne mobilizăm eficient pentru cauze echitabile. În acest caz e vorba de o discriminare nepermisă și nejustificată, o diferențiere salarială între categoriile profesionale din sistemul sanitar de stat. Am încredere că votul din Parlament va restabili ordinea firească și că vom reda demnitatea kinetoterapeuților, fiziokinetoterapeuților și a profesorilor de cultură fizică medicală”, a subliniat Mircea Irimie, președintele PRO România Turda.

Mircea Irimie este inițiatorul legii privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, pentru care a muncit alături de doamna Elena Căciulan, Președinta Federației Asociațiilor de Fizioterapie și de doamna Daniela Stanca, Secretarul Federației. Colaborarea cu cele două doamne a continuat și pentru proiectul actual.

Kinetoterapeuții, fiziokinetoterapeuții și profesorii CFM au fost excluși de la măriri salariale după votarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar justificarea liberalilor la momentul respectiv a fost aceea că legea viza măriri salariale doar pentru personalul afectat de fenomenul de emigrare (medici, asistenți). 

PRO România Cluj,

Biroul de Presă

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator