fbpx

 
 
Scrie un comentariu

pro romania

Vasile Ilea - senator și Remus Lăpușan - lider județean al partidului PRO România Cluj, solicită autorităților competente oprirea exportului de lemn, în condițiile în care mii de metri cubi de bușteni au plecat spre export în ultima perioadă, și direcționarea lemnului exploatat legal către procesatorii români de material lemnos.

˝Solicit autorităților competente, mai ales Direcțiilor Silvice, Gărzii Forestiere, serviciului de Ordine Publică din subordinea Inspectoratelor de Poliție Județene, să își dea concursul pentru oprirea tăierilor ilegale și pentru găsirea unei soluții ca masa lemnoasă rezultată în urma exploatării legale să nu mai fie trimisă la export, ci către fabricile autohtone de prelucrare a lemnului!˝, a declarat Vasile Ilea, senator în Parlamentul României.

˝Cred că este momentul să dăm dovadă de mult mai multă responsabilitate, și asta din mai multe puncte de vedere. Trebuie să ne gândim că tăierile masive și iresponsabile de masă lemnoasă dăunează grav echilibrului din mediul înconjurător – și mă refer aici mai ales la afectarea ecosistemelor, la alunecări de teren, la reducerea cantității de oxigen. Iar pe de altă parte, exportul în sine de materie primă lemnoasă este dăunător mediului economic. Exploatarea suprafețelor împădurite trebuie făcută în primul rând în mod rațional, iar lemnul brut care rezultă trebuie să meargă către fabricile noastre de prelucrare a lemnului, putând reprezenta o modalitate de repornire a producției acestora în era post-coronavirus. Nu este normal ca, de exemplu, noi să exportăm bușteni, fabricile noastre de mobilă să se închidă iar apoi să importăm mobilă la prețuri aberante, mult peste prețul cu care am exportat buștenii!˝, susține Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj.

În situația actuală, în care este așteptată o criză economică după ce vor trece etapele de vârf ale pandemiei generate de coronavirus, partidul PRO România se gândește la măsuri concrete care să vină în sprijinul agenților economici, astfel încât să putem depăși cu bine perioadele dificile care vor urma.

PRO România Cluj

Biroul de presă

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate