fbpx

Icon Scrie un comentariu

pro romania

În cursul zilei de astăzi, Aeroportul Internațional ˝Avram Iancu˝ Cluj operează mai multe zboruri spre Germania, cu persoane care pleacă la muncă. Peste 1500 de oameni sunt ținuți la un loc, grupați, în incinta aeroportului și în afara clădirii, fără a se respecta măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19, ceea ce denotă o lipsă totală de responsabilitate față de sănătatea publică și o lipsă crasă de organizare.

PRO România Cluj își exprimă speranța că situația de acum de pe aeroport nu va degenera, și că spațiul nu se va transforma într-un focar de infecție. Modul în care dl. Ciceo a gestionat această situație este complet lipsit de responsabilitate; este suficient să fie un singur caz de infecție, că e contaminat tot aeroportul. Poate să fie de la o persoană asimptomatică. Domnul Ciceo nu își va asuma răspunderea dacă acești oameni se vor îmbolnăvi sau mizează pe faptul că oricum majoritatea sunt în trecere și nu își va mai da nimeni seama de unde a plecat infectarea.

Nu sunt în pericol doar cei care se află în tranzit, ci și personalul aeroportului, care în acest moment este depășit de situație din cauza fluxului mare de pasageri într-un interval de timp foarte mic. La sfârșitul turei, acești oameni se vor întoarce la familiile lor fără să știe dacă sunt sau nu purtători ai coronavirusului. În aeroport sunt multe suprafețe metalice, pe care virusul are o durată mai mare de viață decât pe alte suprafețe.

În acest context, PRO România Cluj solicită demisia domnului David Ciceo din funcția de director general.

Iar d-lui Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, îi recomandăm cu bună-credință să se informeze mai îndeaproape înainte să emită puncte de vedere față de anumite situații. Aeroporturile sunt responsabile de pasageri din momentul în care aceștia pătrund în spațiul lor și până în momentul în care ajung la ușa avionului, astfel încât situația actuală se datorează exclusiv aeroportului și nu operatorului zborurilor, așa cum sugerează în mod eronat dl. Prefect Abrudan.

În același timp, îi recomandăm și d-lui Federiga, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului, ca atunci când vine cu declarații publice, să aibă și substanță în spate. A învinovăți administratorul parcării pentru situația deplorabilă din Aeroport înseamnă doar să găsești un țap ispășitor, cu maximă superficialitate și lipsă de asumare a răspunderii pentru un management eronat.

PRO România Cluj

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator