fbpx

Icon 4 Comentarii

suciu sesizari

Pagina de Facebook ”Sesizări Turda”, care este în zona de influența a celor de la T9/USR Turda, a declanșat un atac virulent la adresa grupului ”Turda merge mai departe”, care s-a format cu intenția de a sprijini Spitalul Turda prin donații directe, în contul unității spitalicești turdene. Atacul vine după ce T9 nu mai poate încasa banii turdenilor, care s-au deșteptat că nu e nevoie să bage banii în contul T9/USR Turda, dacă vor să doneze direct la Spital!

”In Turda avem doua grupuri de Facebook formate in perioada asta legate de covid-19:

1. Avem un grup care se numeste "Va ajutam din Turda" (n.r. grup controlat de USR): strang bani, distribuie medicamente unde trebuie, rezolva probleme legate de materiale de protectie la spital, promoveaza produse romanesti locale. Pare util si practic.

2. Avem un grup creat de oamenii de la Primarie numit "Turda merge mai departe" care se roaga, il iubesc pe Putin, regimurile totalitare banuiesc, nu prea suporta UE si distribuie postari ale unui site pro rusesc.”, este atacul abject al celor de la Sesizări Turda, pagină aflată sub influența T9/USR Turda.

Dana Deac, unul dintre inițiatorii grupului de implicare civică ”Turda merge mai departe” a luat atitudine, public.

”În vreme de pandemie încercări de sabotare a grupului civic Turda merge mai departe. Pe cine deranjează că ajutăm? Este cumva vorba de oamenii USR ului?

Cine încearcă să oprească adunarea de fonduri şi ajutorul dat populatiei de către grupul civic adunat în jurul proiectului Turda merge mai departe, şi ce interese au? Este trist ca există oameni pe care nu ii interesează decât să îşi facă jocurile lor chiar şi aceste vremuri de pandemie când ar trebui să tragem toti in aceeasi directive căruţa. Credeam că imperativul acestor vremuri este SĂ AJUTĂM. Pe de o parte grupul Sesizări Turda dezinformează că grupul Turda merge mai departe nu ajută turdenii şi că doar am denigra UE şi l-am pupa pe Putin. Nu comentez că administratorul acelui grup se ascunde după un cont fals cu numele Yo Turda. Să îi fie de bine dar să ii fie rusine pentru ceea ce face!

Ca să fie siguri că ne pun piedici, au reclamat la Facebook pe unul dintre moderatorii acestui grup, Camelia Mic, pe motiv că spamează. Până când Facebook România va verifica şi va vedea că ea nu a făcut asta, nu va mai putea distribui în grupuri postări, dar va putea posta şi distribui pe pagina ei. Vă rog pe toti cei care doriti sa ne ajutati sa distribuiti pe acest grup postarile de pe pagina ei. Oricine incearca sa ne opreasca in ceea ce ne-am propus sa facem să stie că se inseală! Adunăm fonduri, informăm populaţia, propunem solutii pentru timpul liber când #StatiAcasa . Există 2 comunicate de presă in care se poate vedea ce ne-am propus sa facem si pe grup se poate vedea ca facem ce am propus. Continuăm! Turda merge mai departe!”, a comentat Dana Deac, unul dintre inițiatorii ”Turda merge mai departe”.

Sesizări Turda, parte a proiectului T9

Revenind la contul Sesizări Turda, respectiv asocierea cu T9 și cu Andrei Suciu, care este președintele T9 și candidatul USR pentru Primăria Turda, lucrurile sunt cât se poate de clare.

Asociația T9 a lansat proiectul ”Eficiență și transparență în adminstrația locală” în 13 aprilie 2018. Cu acea ocazie, au anunțat și lansarea unui site dedicat acestui proiect, ca parte a siteului lor, care putea fi accesat la adresa sesizare.turdanoua.ro.

t9 1

Conform Facebook, pagina Sesizări Turda a fost creată în 2 mai 2018 (deci, la scurt timp după lansarea proiectului). 

sesizare 1

În momentul în care a fost lansată această pagină pe Facebook, era asociată tocmai de proiectul T9, cu adresa sesizare.turdanoua.ro. Ulterior, după ce T9 a renunțat la proiect, nefiind în stare să-l implementeze, au șters această ”asociere” și au transformat contul Sesizări Turda într-unul de lansare al unor atacuri abjecte la adresa celor care ”nu le cântă în strună” celor de la T9. Însă, facebook nu poate fi păcălit. Dacă vrei să sugerezi vreo editare în ceea ce privește informațiile despre această ”comunitate” (că așa se prezintă), Facebook îți afișează direct, chiar și în prezent, adresa sesizare.turdanoua.ro (adresa proiectului T9). Adică, tocmai adresa cu care a fost asociată pagina la început, dar apoi a fost ștearsă (există și dovezi în acest sens)!

sesizariturda

De unde vine iritarea T9: Banii turdenilor nu mai intră în contul lor!

Iritarea celor de la T9, prin intermediul paginii ”Sesizări Turda” vine în contextul în care ei au demarat o acțiune de ajutorare a Spitalului Turda, în care le solicitau turdenilor să le vireze banii în contul lor, iar ulterior asociația să-i vireze în contul Spitalului. Demersul președintelui T9, Andrei Suciu, care este și candidatul USR Turda pentru funcția de primar, era unul politic, pe de o parte, iar pe de altă parte viza ”umflarea” conturilor asociației, înainte de campania electorală care va avea loc în acest an.

TurdaNews a semnalat acest lucru.

Citește și:

Scandalos: În plină pandemie, Asociația T9 (ramura ong-istă a USR Turda) vrea să-și ”umfle” contul bancar! (UPDATE)

Practic, cei de la T9 și-au însușit banii turdenilor, iar apoi au anunțat că... ei au donat!

Întreaga ”mârlănie” financiară a fost demonstrată pe blogul meu, pe baza celor afirmate de T9!

Citește și:

Caracterul jegos al celor de la T9, demonstrat chiar de ei! Admirați-le mârlănia!

Pentru că nu le-a ieșit ”șmecheria”, cei de la T9 s-au răzbunat pe proiectul care a dat publicității contul direct al Spitalului Turda, astfel încât orice persoană care a vrut să ajute Spitalul putea să doneze banii direct în contul lor, fără a mai folosi conturile unor intermediari dubioși. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cluj · 17:37 30.03.2020
  B0405 B0405 B0405 B0405 B0405 B0405 B0405 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0 B38a0
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dana Deac · 09:09 31.03.2020
  În aceste timpuri în care cel mai important e să stăm acasă ca să nu explodeze cazurile de îmbolnăviri, putem ajuta chiar și prin intermediul online. Până a această oră #TurdaMergeMaiDeparte a ajutat turdeni pentru a afla noutăţi despre rudele lor bolnave cu COVID-19 aflate în alte ţări, despre care de câteva zile nu mai ştiau nimic, zilnic oferă informații corecte, actuale și de la surse, a demarat campanii de licitații caritabile online a unor lucrări de artă (prima campanie se încheie în această săptămână 2969a , banii urmând să fie folositi pentru achiziţionarea unor materiale care să fie donate cadrelor medicale din Spitalul Municipal Turda, oferă alternative populaţiei pentru petrecerea timpului stând în casă, oferind linkuri cu spectacole online, cărți audio, cărți online, ghidări în diferite muzee din țară și din lume. La propunerea Amaliei Iurian-Chiper grupul de Facebook a devenit şi o platformă prin care producătorii locali care doresc să facă şi transport la domiciliu să poată să îşi facă cunoscut acest demers populaţiei. În perioada următoare începem o nouă acţiune: vom demara concursuri online cu premii destinate copiilor şi adulţilor, premiile urmând a fi înmânate după terminarea situaţiei critice. De asemenea, aşa cum am anunţat, în 21 Martie echipa adunată în jurul proiectului #TurdaMergeMaiDeparte! s-a adresat conducerii Spitalului Municipal Turda cu rugămintea ca instituţia să deschidă un cont bancar unde persoane din societatea civilă, care doresc, să poată face donaţii în mod direct instituţiei sanitare. Indiferent câte piedici încearcă unii să ne pună, noi mergem mai departe ! Considerăm că, mai ales în aceste vremuri, societatea ar trebui să fie unită şi să acţioneze pe toate căile posibile pentru reducerea pandemiei pentru ca ÎMPREUNĂ să trecem cu bine peste această încercare. Mulţumim TurdaNews pentru susţinere !
  152cec390cbfc5eb
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adina.S · 16:15 31.03.2020
   De ce nu vorbiti cu rotary din care faceti parte...Faceti o mica cheta ca doar acolo e plin de patroni si apoi donati banii...Dar am uitat ca rotary is obinuiti sa organizeze baluri unde doneaza altii si ei doar se lauda cu evenimentul!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Dana Deac · 22:49 31.03.2020
    Eu vorbesc cu ce ajut eu şi alţii Turda şi nu vă trag pe Dv la răspundere, de pildă, sau pe alţii, cu ce aţi ajutat. }n alt[ ordine de idei, eu fac parte din Rotary Câmpia Turzii care s-a implicat încă de la început în lupta împotriva COVID-19. Documentaţi-vă. În colaborare cu echipa managerială a spitalului din Câmpia Turzii clubul nostru a achiziționat deja parte din echipamentele medicale solicitate. Vă doresc să nu vă infectaţi în această pandemie! Noapte şi gânduri senine!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator