fbpx

Icon 2 Comentarii

Adrian Nap Foto

La ultima ședință a Consiliului Local, președintele PMP Turda, Adrian Nap, a atras atenția că impozitul pentru persoanele fizice, pe clădiri, încă se mai poate reduce, iar acest lucru trebuie făcut în momentul în care se vor stabili taxele și impozitele locale pentru anul 2021.

”Azi s-a desfășurat prima ședință a Consiliului Local Turda în sistem online, situație generată de pandemia globală privind noul coronavirus.
Însă, chiar și în aceste condiții speciale, consilierii locali ai PMP Turda (Adrian Nap, Emil Moldovan, Minerva Ploscar) continuă să reprezinte interesele cetățenilor.

Iată problemele ridicate de consilierul local Adrian Nap, președintele PMP Turda:

1. Azi s-a adoptat decizia de anulare a Zilelor Municipiului Turda, din anul 2020, cu direcționarea banilor (care erau prinși în buget) spre Spitalul Municipal Turda. Mulțumim colegilor din Consiliul Local că au aprobat acest proiect și mulțumim primarului Cristian Matei că a introdus acest proiect pe ordinea de zi, după ce PMP Turda a militat pentru acest demers, 85% dintre turdeni dorindu-și acest lucru (conform unui sondaj online inițiat de PMP Turda)! Mulțumim și turdenilor care au fost alături de noi pentru finalizarea acestui demers, care vizează cheltuirea judicioasă a banului public! Am promis, am realizat!

2. Anul trecut, în prima jumătate a lunii martie, se punea în dezbatere publică un proiect care viza aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul următor (2020), așa cum prevede legea. Anul acesta nu a apărut un astfel de proiect, până la acest moment. Am readus aminte executivului din Primăria Turda că PMP Turda a militat pentru reducerea impozitelor și taxelor locale la minimul prevăzut de lege, încă din anul 2016 (am fost singurul partid care și-a asumat reducerea impozitului pe locuințe, cu 20%). Am atras atenția că în cazul impozitului pe locuințe (persoane fizice) încă se mai poate reduce cota de impozitare, lucru pe care l-am dori să-l vedem cuprins în propunerea de taxe și impozite pentru anul 2021. Dacă solicitarea PMP Turda nu este cuprinsă în varianta elaborată de executivul condus de primarul Cristian Matei, anunțăm de pe acum că vom face un amendament în acest sens și vom solicita (din nou) sprijinul turdenilor pentru a duce la bun sfârșit acest demers inițiat încă din 2016. Am promis, ne ținem de promisiune!

3. Ce se întâmplă cu programul Turda Decide? S-a anunțat amânarea în acest an, dar nu există o situație concretă privind programul aferent anului 2019.
Câte proiecte au fost incluse în 2019? Câte au fost finalizate? Care este stadiul de realizare al proiectelor rămase (procentual) și câți bani mai trebuie? Este OK ca cele două programe să se suprapună, în sensul că nu se termină unul, dar începe altul?

4. S-a ridicat problema unui cetățean, Șamoca Daniel, care are o cerere depusă la Primăria Turda, cu numărul 6834/26.03.2019, la care n-a primit un răspuns nici în ziua de azi!

Împreună punem toată Turda în Mișcare! Vino și tu alături de noi!”, a transmis PMP Turda, prin intermediul paginii de Facebook a partidului, în cursul zilei de joi.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  carmen pop · 21:51 28.03.2020
  Mai terminați cu campania electorală domnilor politicieni! Nu e momentul pt așa ceva...unele partide au avut bunul simț să spună stop. Urmați-le exemplul! Ia apucați-vă de câteva acțiuni caritabile în această perioadă și veți fi mai apreciați.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adrian Nap · 23:08 28.03.2020
   Stimată doamnă, viața nu se oprește pe loc!
   Faptul că dvs considerați că nu trebuia să anulăm Zilele Municipiului pentru a direcționa banii spre Spital este opinia dvs! Vă încadrați în cei circa 15% dintre turdeni care nu au considerat acest demers oportun! dar 85% l-au considerat oportun! Din acest mtiv, consilierii PMP au insistat pentru punerea în practică a acestei doleanțe a turdenilor! Pentru că acesta este rolul nostru: să reprezentăm interesele turdenilor! Și nu spunem ”stop” unui jurământ pe care ni l-am asumat în acest sens, atunci când am fost investiți cu această calitate!
   De asemenea, dacă dvs considerați că nu trebuie să reducem taxele și impozitele aplicate turdenilor, la minimul prevăzut de lege, așa cum solicităm noi, este iarăși o opinia a dvs! Dar poate sunt mulți alții care își doresc asta! Nu vă mai gândiți numai la dvs sau numai la interesul dvs! Încercați să vizați și interesul cetățenilor! În 2016, când am candidat, ne-am asumat acest deziderat! Și ce promitem, aia facem!
   Nu confundați politica cu ceea ce trebuie făcut pentru Turda și pentru turdeni!
   Vă invit cu respect să ne cunoașteți mai bine pe pagina noastră de Facebook:
   www.facebook.com/pmp.turda

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator