fbpx

Scrie un comentariu

90476345 1227116710827315 8826989822934515712 o

Senatorul clujean Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, atrage atenția asupra unei situații de neacceptat: în timp ce România duce lipsă de teste pentru noul coronavirus, Sanador comercializează și face teste contra cost, creându-se impresia că aceia care își permit să plătească testele sunt cetățeni de ”prim rang”, iar ”săracii” sunt lăsați de izbeliște!

”România duce lipsă de teste pentru noul coronavirus, în schimb Sanador le comercializează și susţine că poate face teste pentru coronavirus contra cost. Semnalul transmis este absolut dezastruos – se creează impresia că aceia care îşi permit să plătească testele (de vreo 5 ori mai scumpe decât costul lor de import) sunt cetăţeni de prim rang, iar săracii (oricum mai susceptibili în contractarea bolii) sunt lăsaţi de izbelişte, în condiţiile în care statul abia poate să atingă 1.000 de teste pe zi. 

Pe de o parte, în felul acesta, se omoară efectiv ideea reformei în Sănătate. Pe de altă parte, se dă apă la moară celor din PSD.

În plus, se dovedeşte încă o dată că statul este extrem de împiedicat prin comparaţie cu aceste companii private. 

Statul ar fi trebuit să rechiziţioneze toate aceste teste şi să le folosească prioritar pentru cei bolnavi. Nu poţi veni ca ministru al Sănătăţii să spui că, dacă se depăşesc 4.000 de cazuri, vor fi bolnavi trataţi acasă, dar să accepţi ca testele atât de necesare să poată fi accesate nu în funcţie de prioritatea medicală, ci în funcţie de bani. 

Nici măcar varianta decontării de la stat nu este acceptabilă câtă vreme nu se respectă prioritizarea medicală. 

Guvernul ar trebui să rechiziţioneze toate testele de acest tip din ţară şi laboratoarele care pot realiza respectivele analize. În felul acesta, lejer, s-ar putea tripla capacitatea de procesare a testelor pentru coronavirus la nivel naţional. Să procedeze cu Sanador aşa cum au făcut cu HexiPharma – au pârghiile necesare conform decretului prezidenţial privind decretarea Stării de urgenţă pe care l-am votat.”, a atras atenția senatorul PMP Cristian Lungu.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate