fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 11 Comentarii

7E1E529E07BE4F2680121DFFFF383D67

USR Câmpia Turzii a avut o tentativă de manipulare a opiniei publice din localitate, printr-o postare a vicepreședintelui Flaviu Bota, care l-a acuzat pe primarul Dorin Lojigan că ”își face campanie”, dar ignorând faptul că demersul administrației locale este o obligație prevăzută legal!

”Stimate domnule Gelu Florea. TurdaNews ca cel mai citit și independent site de știri din Turda si Câmpia Turzii este de acord cu astfel de practici?”, ne-a semnalat Flaviu Bota.

Care ne-a trimis și ”dovada” aferentă:

B8DE6C88070E45E08839895372DBFD1B

85EF99789355430397489FB737387B83

Singura problemă este că ”sesizarea” are la bază o omisiune, respectiv faptul că pe a doua filă era trecută BAZA LEGALĂ a acestui demers administrativ (practicat de toate primăriile din țară), care obligă administrația locală să trimită astfel de scrisori (mențiunea respectivă a fost ”tăiată” cu intenție). Este vorba de HG 1723/2004. Nerespectarea acestei obligații constituie contravenție!

Discuția a existat și pe Facebook:

bota lechintan

Iar ”explicația” vicepreședintelui USR Câmpia Turzii este de-a dreptul halucinantă! ”O HG din 2003 de pe vremea când era PSD-ul la conducere. Sunteți penibili. Cu această HG vreți să vă acoperiți cheltuirea banului public pentru o campanie electorală mascată?”, a fost reacția lui Flaviu Bota, în momentul în care i s-a prezentat ”omisiunea” manipulatorie și obligația prevăzută de o hotărâre de Guvern, a cărui nerespectare constituie sancțiune contravențională!

Practic, reprezentantul USR anunță că în cazul în care USR Câmpia Turzii va câștiga alegerile, nu va mai respecta Constituția elaborată pe vremea PSD-ului, dar nici alte decizii luate de actuala administrație locală (că, vorba aia, cum să respecți deciziile luate de un primar PNL?!), cum ar fi reducerea impozitelor locale, sau că va renunța la banii europeni alocați localității, doar pentru simplul motiv că ”erau alții la conducere”.

Situația este extrem de gravă, dacă s-a ajuns la manipulări de acest gen! Mai ales că este vorba despre incitarea la nerespectarea legislației, asumată public de o persoană din conducerea unui partid politic!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dan Aelenei · 14:32 21.03.2020
  Ba baieti, ia uitati-va voi in HG1723/2004 sa vedeti ce trebuie sa contina. Nu zice ca trebuie sa fie vreo poza a primarului, nici o vorba despre anul electoral sau viata lui personala. Va pun si un desen poate pricepeti...
  422b5c715bb03dce
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bota Flaviu · 14:43 21.03.2020
  Stimate domnule Gelu Florea. După cum se vede din prima fotografie ce ați reprodus-o în partea de sus se poate citi ”Postarea reprezintă poziția mea personală și mi-o asum”. Prin aceasta precizez că ea nu este poziția Filialei USR Câmpia Turzii ci poziția mea personală. Dacă doriți să aflați poziția filialei mergeți pe pagina USR Câmpia Turzii și prezentați ultimul articol ce se referă la sensul giratoriu a cărui finalizare este forțată de primar, acum când s-a decretat Stare de Urgență.
  E8e7b4f02bf70c1b
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 14:51 21.03.2020
   Domnule Bota Flaviu, faptul că dvs precizați că este ”poziția dvs personală”, nu vă absolvă de calitatea politică pe care o aveți, respectiv cea de vicepreședinte USR Câmpia Turzii!
   Nu vă puteți ascunde după ideea că ”persoana fizică” Bota Flaviu a încercat să manipuleze, nu ”vicepreședintele USR Câmpia Turzii”! Evident, doar dacă nu aveți un certificat medico-psihiatric care să ateste faptul că puteți avea personalități multiple, caz în care îmi cer scuze anticipat!
   Discuția nu era despre sensul giratoriu... Apropo: în România nu s-a interzis LUCRUL, decât în anumite situații clar precizarte (restaurante, cafenele, baruri etc). Asta ca să nu continuăm discuție pe o altă temă de manipulare.
   Pe mine chiar nu mă interesează că pe dvs, cei de la USR Câmpia Turzii, vă ”doare” că se face ceva! Este poziția dvs și bănuiesc că v-o asumați! dar nu încercați să mă manipulați, că nu merge!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bota Flaviu · 15:21 21.03.2020
  Domnule Gelu Florea. În articol ați omis intenționat să reproduceți și Fig.1 ce reprezintă fotografia plicului (față vers 3b6f1 distribuit de Posta Română prin care primarul Lojigan își face propagandă electorală mascată. Plicul nu conținea nici o hârtie referitoare la calitatea de contribuabil al destinatarului dar avea ștampila serviciului de Taxe și Impozite + ștampila Poștei Române. Înțeleg că d-v sunteți de acord cu această mânărie.
  0074c0fccc46a556
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 15:25 21.03.2020
   Nu am pus acea fotografie pentru că nu are NICIO relevanță!
   Mă întrebați dacă sunt de acord cu ”această mânărie”?! Domnule, este LEGE. Iar cei care nu o respectă sunt sancționați contravențional! Chiar așa greu e să pricepeți???
   Vă rog eu nu mai aberați! Legile trebuie respectate! faptul că instigați la NERESPECTAREA legii, în calitate de vicepreședinte USR Câmpia Turzii, chiar nu vă face onoare! Veți atrage voturile violatorilor, care se bucură că îi îndemnați să nu mai respecte legea, dar cu siguranță nu ale oamenilor onești, corecți, care au o minimă înțelegere (din punct de vedere intelectual).
   O zi frumoasă să aveți!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Dan Aelenei · 16:26 21.03.2020
    Stimate gelu florea, fa bine si citeste HG-ul ala ca tot bati campii. Vezi Anexa 2: ce anume trebuie sa contina scrisoarea aia. Ti-am pus si poza mai sus. Dar daca nu poti pricepe ... asta e.
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 20:20 21.03.2020
     Domnule, dvs ”bateți câmpii”. Discuția era între LEGAL și ILEGAL.
     Ce nu poți dumneata să pricepi e că ceea ce ai văzut tu ca schiță este un... (ghid de elaborare)... Citește mai atent!
     Și îmi mențin punctul de vedere! Dacă consideri că cineva a încălcat legea, fă plângere penală și... vedem! Evident, dacă nu ai dreptate, se poate face denunț și împotriva dvs, nu-i problemă! Așa că să lăsăm discuțiile inutile și să văd dacă vă ”ține”! E simplu!
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Dan Aelenei · 10:01 22.03.2020
      Ghidul de elaborare este parte integranta a HG si are acelasi caracter obligatoriu ca si restul documentului (vezi art. 6). Asta va poate confirma chiar si un avocat de divorturi. Mai mult... scrisoarea trebuia trimisa in prima luna a anului (vezi art. 5) si trebuia sa includa si Instiintarea de plata (vezi Anexa 2). Sintem in a 3-a luna si nici urma de instiintare de plata. Amenintarea cu denuntul mi-a smuls un zambet. Ati putea avea o cariera de succes la Stand-up comedy....
      • Acest comentariu este nepublicat.
       Gelu FLOREA · 12:55 22.03.2020
       Domnule, eu nu v-am ”amenințat”!
       V-am spus că dacă dvs considerați că s-a încălcat legea, nu trebuie decât să procedați ca atare, respectiv să faceți o plângere/sesizare!
       Sau vă interesează doar”circul”?! Ați putea avea o carieră de succes ca clown în politică... dar nu despre asta vorbim acum!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bota Flaviu · 16:57 21.03.2020
  Domnule Gelu Florea. înainte să mă atacați că eu incit cetățenii la nerespectarea legilor vă rog să citiți HG1723/2004 și veți vedea că se referă la cu totul altceva decât vrea primarul Lojigan, ce se pretinde jurist, să ne aburească.
  Începând cu faptul că scrisoarea se trimite la începutul anului (nu la 19.03.2020) și că trebuie să conțină și o înștiințare a contribuabilului cu datoria de achitat către administrație (nu a fost introdusă în plic), nimic nu respectă indicațiile din Anexa II a HG -ului.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 20:24 21.03.2020
   Discuția dintre noi era de LEGAL vs ILEGAL. Eu am susținut că e legal și v-am motivat. Dvs îmi spuneți acum că e OK că a trimis, dar că nu a trimis complet sau în prima lună. Să știți că nici dvs nu vă plătiți impozitul până în 31 martie, că aveți voie până la finele lunii iunie...
   Sunt anumite proceduri și trebuie să se țină cont și de APROBAREA BUGETULUI. Înțelegeți?! Și poate or mai fi și alte explicații... Dar nu contează!
   Dacă dvs considerați că este ILEGAL, faceți plângere! Dar, cum i-am mai explicat unei persoane, dacă plângerea dvs nu este motivată, puteți fi acuzat ulterior și dvs! Deci... succes!
   Nu cu mine și nu despre mine este discuția... Oricât încercați să vă băgați în seamă! Eu v-am spus doar că este un demers LEGAL.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator