fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

horia roman crisan

Președintele organizației de tineret a PNL Turda, Horia Roman-Crișan, a făcut un apel public prin care solicită siteului InfoArieș să oprească dezinformarea în plină pandemie de coronavirus! ”Sunt scârbit de acțiunile publicației InfoAries, care folosește această perioadă pentru jocuri politice și atacuri meschine”, spune tânărul președinte al TNL Turda.

”Probabil că ați observat deja numeroasele atacuri la adresa administrației publice și intuiți că este o publicație puternic politizată, din modul în care comunică public, cel mai probabil colaborând în mod direct cu T9/USR.”, mai spune Horia Roman-Crișan.

Iată mai jos apelul său public, integral:

APEL PUBLIC: SOLICIT PUBLICAȚIEI INFOARIEȘ SĂ OPREASCĂ DEZINFORMAREA ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS

Știu că este un text lung, dar vă garantez că merită citit din plin!!!

Suntem în plină criză națională, cetățenii comunității noastre abia mai știu cum să se descurce și cum să gestioneze nivelul masiv de fake news și panică la care sunt expuși, acesta ar trebui să fie un moment de solidaritate națională.

Sunt scârbit de acțiunile publicației InfoAries, care folosește această perioadă pentru jocuri politice și atacuri meschine. 

Probabil că ați observat deja numeroasele atacuri la adresa administrației publice și intuiți că este o publicație puternic politizată, din modul în care comunică public, cel mai probabil colaborând în mod direct cu T9/USR.

Find implicat în politică, înțeleg rolul opoziție, dar nu cred că este acesta. Rolul opoziției este de a face campanie constructivă.

Cu ce se ocupă în schimb INFOAREȘ?

Articole despre cum au fost sparte niște iale, articole despre un șușotit și un articol meschin care încerca să panicheze populația cum că dezinfectanții folosiți la Turda sunt periculoși pentru oameni. 

Sunt de-a dreptul scârbit, nu doar de un mod aberant de a prioritiza expunerea la informație a populației, dar mai mult de caracterul deliberat al aceste manipulări. Aceștia se asigură că limbajul folosit de ei este vag, cât să nu atragă răspunderea lor, folosesc titluri senzaționale ,știind că mulți cetățeni citesc doar titlul fără să mai ajungă la conținut, și continuă să distribuie materiale, în loc să le retragă și să își ceară scuze, chiar și atunci când au fost clar dezmințite. 

Măi oameni buni, chiar nu înțelegeți că, dacă nu ne mobilizăm fiecare dintre noi să contribuim cu ce putem la rezolvarea acestei probleme, nu o să mai aveți ce putere politică să cuceriți? Ce interese puteți avea în joc care sunt mai presus de interesele noastre ca nație? Așa vă prezentați voi în spațiul public? Acesta este serviciul pe care îl aduceți comunității.

Am căutat, cu vârf și îndesat, site-ul aceste publicații fără să găsesc o singură distribuție a campaniilor naționale de prevenție, comunicări oficiale sau combatere a știrilor false. Toată presa locală s-a mobilizat să ajute vorba să umble cu privire la informațiile relevante în această perioadă și voi bulversați oamenii că s-a spart o ială?

Și cu privire la aceste iale, pentru ce s-au spart? Un aspect puternic ignorat e că suntem printre cele mai eficiente administrații publice din România privind răspunsul la această situație. Da, știu, vă deranjează și faceți mișto constant de oamenii care muncesc de fiecare dată când administrația zice că ceva merge bine. Oare de ce vă deranjează?

Vă deranjează că la Turda:
⚫ Au fost amenajate spații pentru carantină
⚫ Unitățile de învățământ au fost dezinfectate
⚫ Parcurile de joacă au fost dezinfectate 
⚫ Spațiile publice, străzile și trotuarele au fost dezinfectate
⚫ Au fost amplasate corturi la Spitalul Municipal Turda
⚫ Au fost montate dispensere cu dezinfectant în toate autobuzele - pe când niciun alt oraș din România nu are așa ceva și oameni din metropole precum Cluj-Napoca sau București nu găsesc să cumpere o sticluță de dezinfectant când ies din casă.

Răspunsul INFOARIEȘ la toate acestea? Un nou articol de băgat de vină: De ce e așa prezent Primarul (liderul comunității) și nu e la fel de prezent Consiliul Local. Serios? Aceasta e cea mai mare problemă a orașului? Cine inițiază măsurile, ce nume figurează?

Veniți și aruncați speculații cu privire la banii orașului când vi s-a adus clar în vedere că la Turda nu se tratează nici un caz de COVID-19, că au fost desemnate alte spitale în acest sens și o mare parte din resurse merg acolo. De ce nu vă informați? Sau vă informați dar ignorați?

Vă rog, din suflet, știind cât de limitată este atenția colectivă și cât de important e ca informațiile corecte să ajungă la cetățeni, să suspendați campania politică și să vă regândiți prioritățile.
Și vă rog pe fiecare dintre voi care citiți acest mesaj să vă informați corect și să ajutați la răspândirea informațiilor oficiale!

Am atașat mai jos câteva surse din care puteți lua informații oficiale despre modul în care evoluează situația COVID-19. 

Vă urez să stați acasă și să vă spălați bine mâinile în timp ce rămâneți informați. 

https://stirioficiale.ro/informatii - platformă dezvoltată în parteneriat cu Guvernul României
https://www.worldometers.info/coronavirus - statistici în timp real cu numărul de cazuri din întreaga lume
0800 800 358 - TelVerde CoronaVirus. Linia telefonică unde puteți pune întrebări legate de COVID-19.

Roman-Crișan Horia 
Președinte TNL Turda

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator