fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 1 Comentariu

turdean rigman

Președintele USR Turda, Ciprian Rigman, îi acuză pe cei de la USR Cluj că mint în privința faptului că nu există nicio listă stabilită la nivel de județ, pentru candidatura comună cu PLUS! Reacția vine după ce USR Cluj a comunicat public că lista de la Turda ”nu este definitivă”, iar apoi a transmis o adresă către conducerea județeană a PLUS, în care a menționat că toate înțelegerile privind stabilirea listelor comune au picat, situația urmând a fi tranșată de conducerea de la București.

”USR Turda face câteva precizări cu privire la articolele recente ale TurdaNews referitoare la candidații Alianței USRPLUS la nivel local, în încercarea de a oferi claritate și de a stopa reinterpretările ”pe surse”. 

USR Turda a transmis deja un comunicat cu privire la lista de candidați comuni care a fost stabilită după încheierea negocierilor cu PLUS la nivel local. Protocolul semnat de reprezentanții celor 2 formațiuni este valid și a fost încheiat cu respectarea protocolului de alianță încheiat între USR și PLUS la nivel național. Alianța respectă independența fiecărui partener, care este responsabil să-și urmeze propriile reguli. 

Cu privire la candidatul la Primărie Andrei Suciu, nu este prima dată, și cu siguranță nu va fi nici ultima dată, când publicația TurdaNews și jurnalistul Gelu Florea îl atacă. Considerăm că Andrei a pus la dispoziția publicului toate dovezile necesare pentru a combate acuzațiile nefondate care i se aduc și nu mai dorim să polemizăm pe acest subiect.”, au transmis cei de la USR Turda, în 12 martie 2020.

Reacția lor vine după ce au publicat, în 1 martie 2020, lista de candidați comuni cu PLUS Turda, iar în 4 martie 2020, cei de la USR Cluj au transmis public că ”USR Cluj dorește să menționeze că lista candidaților la alegerile locale este încă obiectul  negocierilor, nu există o listă definitivă, iar cele apărute în spațiul public nu reflectă rezultatul final al negocierilor dintre cele două partide politice”, pentru ca în 6 martie să le comunice celor de la PLUS că s-au stopat toate negocierile, iar pentru cele stabilite până în acel moment ”își retrag sprijinul”, urmând ca situația să fie tranșată de București.

Citește și:

La câteva zile după ce USR Turda a anunțat ”lista de candidați”, conducerea județeană a USR spune că ”nu e definitivă” și că încă ”sunt negocieri”!

Conform informațiilor noastre, cei de la USR Turda au forțat negocierilor, impunându-l pe Andrei Suciu candidat la Primărie, deși acesta este perceput ca fiind omul din fosta administrație Ștefănie, care a fost implicat în protejarea celor care au jefuit milioane de lei de la Zoo Turda. O parte a oamenilor de valoare din PLUS Turda nu au dorit să-și asocieze numele cu această mascaradă și au făcut un pas înapoi. Astfel că pe lista anunțată au apărut doar nume agreate de Emil Turdean, conducătorul de facto al USR Turda.

Reacția USR Cluj vine după dezvăluirile făcute de TurdaNews, privind nemulțumirile din interiorul alianței USR-PLUS.

Surse politice din cadrul alianței ne-au precizat că lista nu este completă pentru că s-au retras câteva nume importante, care nu au mai dortit să apară pe lista de candidați, din cauza implicării lui Andrei Suciu în protejarea jafului de la Zoo Turda.

”Ceea ce au făcut este o mizerie. S-a impus punctul de vedere al lui Emil Turdean, care este cel cu banii. Pe unii a reușit să-i cumpere, dar nu toți avem caractere de acest gen. Unii au spus că nu-și pot asocia numele cu un om compromis, care a fost implicat în neregulile fostei administrații PDL-iste, până în 2016. Au apărut dovezi clare, nu mai vorbeam de presupuneri. Este clar că USR-PLUS va avea mult de pierdut, pentru că pe primele locuri sunt nume de oameni compromiși, tarseiști sau ”no name”-uri. E păcat. Era un proiect frumos. Plus că acum Emil Turdean colaborează cu Ursuleanu, cel despre care spunea că este ”omul lui Dragnea”. Păi, aici am ajuns?! Nu ar fi exclus să auziți și despre o colaborare cu PSD-ul, dacă tot s-a ajuns până aici”, ne-a declarat o sursă din alianța politică.

Ulterior, USR Cluj a transmis o informare către colegii de alianță de la PLUS prin care îi anunță că ”ne retragem din negocierile pentru desemnarea candidaților la alegerile locale”, anunțând că își retrag și ”sprijinul dat pe cele patru acorduri deja semnate, pentru Consiliul Județean, Cluj-Napoca, Florești și Gherla” (atenție: Turda nici nu era menționată, pentru că nu a fost definitivată procedura, contrar celor spuse de Ciprian Rigman și USR Turda!).

Citește și:

Scandal între USR și PLUS, în județul Cluj! Nu se pot face listele de candidați! Se cere ajutorul Bucureștiului!

Cei de la USR consideră că s-a ajuns într-un punct în care negocierile se află într-un evident impas.

”Pentru a asigura continuarea bunei relații dintre USR și PLUS Cluj, am decis să apelăm la același intrument folosit de majoritatea filialelor din țară, anume mandatarea Birourilor Naționale pentru stabilirea candidaților la nivelul județului Cluj și a UAT-urilor din județ”, le-a mai transmis Cătălin Sălăgean, în numele Biroului Județean Cluj.

Adresa menționată este de 6 martie 2020:

Usr Protocol Plus

Nu este pentru prima dată când USR-iștii turdeni sar la gâtul celor de la Cluj, nemulțumiți că nu li se face pe plac!

La fel au procedat și la alegerile parlamentare din anul 2016, când controversatul Andrei Suciu și fostul pușcăriaș Daniel Doboș, finul lui Emil Turdean - finanțatorul și conducătorul din umbră al USR Turda, nu au primit locuri eligibile pe lista USR.

Gruparea T9/USR Turda se dovedește a fi o adunătură de frustrați, care a eșuat ori de câte ori a încercat să facă ceva. Și atunci când eșecul îi reprezintă, singura variantă care le-a mai rămas este să pună bețe-n roate și să denigreze ceea ce fac alții! Că o fac cu adversarii lor, deja ne-au obișnuit. Însă, de data aceasta vă prezentăm dovezi care indică faptul că s-au luptat inclusiv cu colegii lor de la USR Cluj! Evident, fără să-și asume public! Că asta îi caracterizează: ”biluțele” mici!

Citește detalii:

T9/USR Turda, o adunătură de frustrați! Cum și-au atacat colegii de la Cluj, la alegerile parlamentare din 2016!

Conform unor surse din interiorul USR Turda, Emil Turdean se laudă că cei de la Cluj nu au ce să-i facă, pentru că el are foarte mulți bani, în timp ce cei din conducerea USR Cluj sunt ”niște sărăntoci”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 12:08 16.03.2020
    Alooo, alooo, băieții de la USR Turda, luați repede o foaie de hârtie, A4, albă și scrieți : numele, prenumele, adresa, titlul : Demisia. De 4 ani nu faceți decât sa dovediți un amatorism de înaltă clasă, cu tente de ridicol si multă lașitate. Nu pot vota așa ceva. Vreau o echipă integra, care dorește binele comunității turdene. Hai macar o dată dați dovadă de curaj, lăsați pe alții mult mai buni.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator