fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

alegeri

Alegerile locale pentru funcția de Primar, Consiliul Local, Consiliul Județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean ar urma să aibă loc în data de 28 iunie 2020, ne-au informat surse din zona guvernamentală.

Conform surselor noastre, data s-ar fi stabilit în urma unor negocieri cu partidele, la Guvern.

Pe de altă parte, devine tot mai clar faptul că alegerile locale par a se suprapune tot mai greu cu eventualele alegeri anticipate, după CCR a transmis azi motivarea. Practic, Parlamentul nu se poate dizolva mai repede de 26-27 aprilie, pentru că Florin Câțu devine prima dintre cele două propuneri de premier care trebuie respinse, iar calendarul anticipatelor ar putea să fie afectat, în cazul în care CCR va respinge OUG care modifică anumite date pentru anticipate (organizarea mai rapidă, 50 de zile în loc de 90 de zile). În această situație, anticipatele nu s-ar putea organiza decât pe final de iulie, început de august, perioadă considerată ”nepropice”, pentru că mulți pleacă în concedii.

Nu este exclus ca stabilirea unei date atât de întârziate pentru alegerile locale (care de regulă erau în prima jumătate a lunii iunie), să aibă legătură și cu o eventuală lege organică a Parlamentului, care să vizeze prelungirea mandatelor aleșilor locali, în contextul epidemiei de coronavirus. ”Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav“, arată articolul 151 din Codul Administrativ, informează Adevărul.

Stabilirea unei date atât de târzii pentru alegerile locale are legătură și cu examenele care au loc în acea perioadă, multe dintre secțiile de votare fiind în unități școlare.

UPDATE:

În spațiul public au apărut informații care confirmă știrea dată de TurdaNews.

”Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani am invitat partidele la o consultare despre data alegerilor locale şi la alte reglementări aferente. Din păcate, din nou, PSD a arătat că e un partid care nu înţelege democraţia nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ. Nu a fost prezent. Cu celelalte formaţiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată data de 28 iunie. Faţă de discuţiile noastre anterioare care dădeau cea mai probabilă dată data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente, legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor, astfel încât, în funcţie de prognozele de evoluţie a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de Bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28. Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campanei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat. Data de 14 și data de 21 ar fi pus probleme pentru că ar fi redus timpul de pregătire pentru examene. Nu va exista o interferență între procesul electoral și procesul de organizare a acestor examene.”, a declarat Ludovic Orban.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator