m install
petlinii
nello construct

Ioana Racolța, candidat PRO România pentru Consiliul Local din Câmpia Turzii: dacă stăm cu toții la o parte și nu ne implicăm, lucrurile nu se vor mișca niciodată sau tot timpul vom trăi cu frustrarea că au decis alții pentru noi

floris

Doamna Racolta, prin ce credeți că se diferențiază partidul Pro România de restul ofertei politice?

Pro România este un start up politic, în deplin acord cu felul în care se schimbă lucrurile pe partea stângă a politicii romanești, dar și europene. Azi oamenii care erau odată reprezentați de PSD au evoluat, la fel și nevoile lor. Nu cred că mai sunt suficient de vandabile lozincile cu „pensii și salarii”, sau „statul să ne dea!”. 

Azi, când multă lume are acces la informații, are acces la deplasări în străinătate, înțeleg că este nevoie de o societate prosperă, pentru că numai așa poate fi susținut un sistem de sănătate eficient, un sistem de educație sau servicii sociale de calitate. 

Pe dumneavoastră personal, ce anume v-a atras la acest partid? De ce ați ales să candidați pentru Consiliul Local Câmpia Turzii pe listele PRO România?

Vă spun deschis că nu am mai fost implicată în vreo activitate politică niciodată până acum, nu am prea multă experiență în acest domeniu și nici nu urmăresc să obțin vreo recompensă personală din asta!

Mă consider un om sensibil la nevoile celor mulți și mai puțin avantajați de soartă.  Știu că, atunci când vine vorba despre politică, e greu să ne alăturăm unei organizații, pentru că toată lumea are mai degrabă tendința să nu se implice, să se dea la o parte sau să afirme sus și tare: “ eu nu mă amestec în politică”.  Dar dacă stăm cu toții la o parte și nu ne implicăm, lucrurile nu se vor mișca niciodată sau tot timpul vom trăi cu frustrarea că au decis alții pentru noi. 

Cred cu toată convingerea că a te implica într-o activitate politică, atunci când ești în deplinătatea forțelor, este cea mai onorantă și onorabilă activitate pe care o poți avea. Poate suna puțin idealist, dar asta cred cu adevărat! 

La toate acestea se mai adaugă și faptul că președintele Pro România Câmpia Turzii este Cozmin Sașa, care este cumnatul meu și cu care am o relație excelentă. Trebuie să se țină seama că el a fost membru cu funcție de conducere în PSD atâția ani, dar cu toate astea nu a reușit să mă convingă să mă implic în acel partid, pentru că nu mă regăseam în felul în care se desfășurau lucrurile acolo, în general nu neapărat la nivel local, în Câmpia Turzii.  

Nu am ales să candidez dintr-o dorință de a avea o funcție, am ales să ajut orașul meu să se dezvolte, am ales ca oamenii să vadă că se poate și altfel, că există oameni noi, oameni corecți, care nu au fost corupți în nici un fel. Nu am nevoie nici de funcții, nici de laude exagerate, tot ceea ce am făcut până acum a fost prin propriile mele forțe, fără să uzez de pile și relații în activitatea profesională sau personală. Am un loc de muncă pe care îl respect și unde sunt respectată și plătită corect pentru ceea ce fac. Asta vreau pentru orașul meu și pentru întreaga țară. Corectitudine și transparență, oameni potriviți în locurile potrivite. 

Ce ne puteți spune despre echipa PRO România pentru Consiliul Local Câmpia Turzii? Dar despre Cozmin Sașa, candidatul acestui partid la Primărie?

Despre Cozmin Sașa pot să vă spun că e un om onest și corect, un om care nu se angrenează în activități dacă nu știe că poate duce la bun sfârșit ceea ce și-a propus. Tocmai de aceea m-am alăturat lui, pentru că știu că avem scopuri și dorințe comune. Știu că este muncitor și ambițios și are mult bun simț și respect pentru oameni, indiferent din care categorie socială fac ei parte. Echipa pregătită pentru Consiliul Local este de asemenea o echipă tânără, care vine cu forțe proaspete și cu dorința de muncă și de implicare în comunitate.

Ce credeți că puteți face diferit pentru locuitorii din Câmpia Turzii?

Cred că într-o comunitate cum este Câmpia Turzii, pe lângă nevoile de bază pe care le au oamenii, nevoi care ne hrănesc trupul, mai există un tip de nevoi și anume acelea care trebuie să ne hrănească spiritul. Eu mă consider un om de cultură și pe acest segment de activitate îmi voi concentra întreaga energie. 

Mă interesează mai ales să văd că Palatul Cultural ˝Ionel Floașiu˝, care este o emblemă a orașului nostru, nu mai este lăsat în paragină, ci este folosit pentru adevăratul lui scop, va fi din nou un loc în care locuitorii ar putea avea parte de activități recreative, unde s-ar putea pune în scenă reprezentații de teatru, concerte, proiecții de film, ateliere pentru cei pasionați de lectură, pictură, actorie, oratorie, muzică. 

De asemenea, mă pricep foarte bine și la alte domenii în care îmi desfășor activitatea zilnică, și anume la managementul  resurselor umane. Astfel, cred cu tărie că pot să fac lucruri bune pentru orașul meu cu experiența acumulată de-a lungul anilor.

Prin educație și prin cultură putem rezolva foarte multe probleme, oamenii trebuie atrași înspre genul acesta de activități pentru că viața asta nu este numai despre griji, necazuri, invidie sau ranchiună. În viață trebuie să învățăm să ne bucurăm, să învățăm să fim fericiți! Știu că sună idealist și visător, dar viața asta e bucurie și iubire, nu e luptă! Trebuie să terminăm cu lupta asta politică și să ne unim forțele pentru binele comunității!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: