fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

2 Comentarii

primaria turda

Administrația locală din Turda este blocată, deocamdată, după ce POL Turda a depus o contestație la bugetul propus pentru acest an, iar acea contestație nu a fost analizată în plenul Consiliului Local, săptămâna trecută, nefiind supusă la vot. Din acest motiv, Consiliul Local Turda mai trebuie să voteze încă o dată bugetul, în ședința de azi.

”Ceea ce Partidul Oamenilor Liberi a propus, prin colegul nostru Marius Riter, este ca din cei 900.000 de lei să fie folosiți: 

1. 500.000 de lei pentru achiziționarea unei AMBULANȚE DE TIP C (ambulanțe pregătite pentru terapie intensivă; momentan există o singură astfel de ambulanță în Turda, ceea ce înseamnă că în cazul în care va fi nevoie de două, va trebui să așteptăm ca una să sosească din Cluj-Napoca)

2. Iar o altă sumă de bani să fie folosită pentru majorarea BURSELOR DE PERFORMANȚĂ ale elevilor turdeni de la 100 la 250 de lei lunar. 

Amendamentele propuse de către noi nu au ajuns, însă, în discuția Consiliului Local Turda.”, susțin cei de la POL Turda.

Însă, ei fac o confuzie! Practic, ei au depus o CONTESTAȚIE la bugetul local, nicidecum niște... amendamente privind destinația unor cheltuieli! 

amendamente

Chiar dacă legea finanțelor publice le permite să facă o contestație la buget, care trebuie dezbătută și votată de către Consiliul Local, legea administrației publice locale nu le permite să facă amendamente decât celor care dezbat proiectele de hotărâre, respectiv forul deliberativ local!

Practic, ei aveau dreptate în ceea ce privește discutarea contestațiilor în plenul Consiliului Local, dar nu au dreptate în ceea ce privește amendamentele, din simplul motiv că ei nu pot propune cheltuieli din bugetul local, indiferent de natura lor, printr-un amendament. Ar fi putut face asta dacă erau membri în Consiliul Local, însă... și-au dat demisia, urmărindu-și interesele și ambițiile proprii, nicidecum interesele turdenilor, pe care acum spun că vor să-i reprezinte (dar nu mai pot!).

Și este clar: cineva A GREȘIT în ceea ce privește nediscutarea contestațiilor la buget. Cel mai probabil, secretarul unității administrativ-teritoriale, Paula Popa, care are obligația profesională de a verifica legalitatea hotărârilor și de a atenționa, din punct de vedere juridic, atunci când aleșii locali sunt pe punctul de a nesocoti vreo prevedere legală. Din informațiile noastre, Paula Popa va fi schimbată din această poziție, tocmai pentru această vină.

Cei de la POL Turda, după ce și-au dat demisia din Consiliul Local, mânați de interese proprii, nu mai pot susține proiecte de hotărâre sau amendamente în ceea ce privește cheltuirea unor sume de la bugetul local.

UPDATE:

Schimbarea din funcție a Paulei Popa nu are legătură cu subiectul rpivind bugetul local. Ea a făcut o solicitare, în luna octombrie a anului trecut, privind o schimbare dorită în ceea ce privește funcția.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Petre Ispirescu · 11:29 27.02.2020
  Sunteti penibili, ura fata de cei care nu gandesc ca voi va orbeste. Asa sunt comunistii, asa am trait in anii 45'-89'. N-ati invatat nimic. Poate totusi scapam de aceasta ciuma rosie si de acolitii lor. Unii nu se mai vindeca decat cu pamant.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 11:49 27.02.2020
  @Petre Ispirescu Eu vă dau dreptate! În administrația locală lucrurile nu trebuie judecate cu ură. Ci în interesul cetățenilor!
  Judecând cu ură, probabil, se fac și gafe de acest gen, privind confuzia între contestație și amendament...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate